Kansere Çözüm Getiren Türk Girişimciye Birincilik Ödülü!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda kapsamında Born Global Pitching Yarışması düzenlendi. Yarışmada kansere çözüm getiren Geen projesi ile Arda Deniz Dokuzoğlu birinci oldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda kapsamında Born Global Pitching Yarışması düzenlendi. Yarışmada kansere çözüm getiren Geen projesi ile Arda Deniz Dokuzoğlu ve Countly projesiyle oyun alanında güvenilir veri mobil analizi yazılımı geliştiren Görkem Çetin birinci oldu.

TİM’in Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği ve bu yıl yeni girişimlere fırsat sunmayı amaçlayan Born Global’ı dahil eden Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında Pitching Yarışması düzenledi. Yerli ve yabancı 120 girişimcinin final için kıyasıya yarıştığı Pitching’de, 12 finalist arasından dereceye girenlere toplam 350 bin TL ve 90 bin TL para ödülü verildi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Kanser ilaçları dünyanın en pahalı ilaçları. Geen projesinin bir an önce ürüne dönüşmesini arzu ediyoruz” dedi.

İşte Pitching Yarışmasında Dereceye Giren Projeler
Kategoriler Ödül / Proje Kazan İsim Açıklama
Ulusal Kategori Derece Sahipleri

Birincilik Ödülü

 -Geen projesi

Arda Deniz Dokuzoğlu  Kanser gibi ölümcül hastalıklara mühendislik ürünleriyle tedavi getiren projede, geliştirilen akıllı onkolitik virüsler sayesinde kanserli hücrelerin yok edilmesi, sağlıklı hücrelerin korunması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanıyor. Proje ile gelecekte 190 milyar dolara ulaşacak olan pazarın yüzde 10’una ulaşılması planlanıyor.

İkincilik Ödülü

 -Taşeron Bankası 

Emrah İnanç  Proje, işlerinin yüzde 98’ini taşeron firmalara yaptıran inşaat sektöründe müteahhitlere dünyanın en büyük taşeron havuzundan faydalanma imkanı sunuyor. Proje, 1 Ocak’tan itibaren inşaat malzemesi tedarik hizmeti de sunacak.
Üçüncülük Ödülü   -Taglette Mehmet Imrak Perakende markalarının üretimden satışa tüm ürünlerini tüm aşamalarını takip etmelerine imkan tanıyan proje, mobil teknoloji ile müşterilere kasaya gitmeden ödeme kolaylığı sağlarken, markalara da kayıp çalıntı ve stok maliyetlerini azaltma imkanı getiriyor.
Global Kategori Derece Sahipleri

Birincilik Ödülü

 -Countly 

Görkem Çetin Oyun alanında güvenilir veri mobil analizi yazılımı geliştirdi. Intel’in satın almak için teklif götürdüğü ve Lufthansa ve Emirates gibi havayolu şirketlerinin de çalıştığı Countly, kısa zamanda alanında dünyanın en büyük yedinci şirketi oldu. Yılda 1 milyon dolara yakın ciro gerçekleştiriyor.

İkincilik Ödülü

 -Hey Doc projesi

Ahmad Al-Hidig Tüm dünyada acil olmayan hastalıklar konusunda hastaları iki dakika içinde doktorlarla buluşturuyor ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Kırsal kesimde yaşayanlar ve mültecilere yüksek kaliteli sağlık hizmeti vermeyi de amaçlıyor. 2021’ye kadar kullanıcı sayısını 15 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Üçüncülük Ödülü

 -iGrow

Andreas Senjaya Atıl durumdaki tarım alanlarından dünyanın en büyük organik çiftliğini kurması ile öne çıkan i-Grow, pek çok işsiz çiftiye gelir kapısı yarattı. Proje ile örnek olarak Endonezya’da iki yıl önce muz ekimi yapılan tarladan çiftçiler her ay 20 ton muz hasadı yapar hale geldi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor