Kamu Bilişim Platformu'19 Dijital Devlet İçin Toplanacak

Türkiye, hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar ve buna bağlı değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda bir “Dijital Dönüşüm” başlatırken, TBD Ankara Şubesi, bu yıl 19’uncusunu düzenleyeceği “Kamu-BİB” toplantısının temasını “Dijital Devlet” olarak belirledi. Detaylar

Türkiye, hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar ve buna bağlı değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda bir “Dijital Dönüşüm” başlatırken, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ankara Şubesi, bu yıl 19’uncusunu düzenleyeceği “Kamu-BİB” toplantısının temasını “Dijital Devlet” olarak belirledi.

TBD tarafından kurulan ve Türkiye’nin en köklü kamu bilişim platformu olma özelliğini taşıyan “Kamu-BİB”, 26-29 Ekim 2017 tarihlerinde Bodrum Vogue Otel’de düzenlenecek. “Kamu-BİB’19” süresince, özel sektör ve kamu sektöründen profesyoneller, bilişim sektöründeki son gelişmeler ışığında, Bilişim Sektörünün geleceğini birlikte tartışıp, kamu bilişiminin yol haritasını masaya yatıracak. Kamudan ve özel sektörden bilişimcileri bir araya getirecek toplantıya, üniversitelerden de büyük bir katılım bekleniyor.

“Gelin ‘Dijital Türkiye' için güçlerimizi birleştirelim” diyen TBD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özyazıcı Sunay, “Kamu-BİB toplantılarının yıllardır kamuyu ve özel sektörü buluşturarak, ortak bir sinerji oluşturulmasına katkı sağladığını belirtti. Hükümetin eylem planında da var olan ‘Dijital Türkiye’ hedefi için kamunun, özel sektörün ve akademik dünyanın birlikte hareket etmesi, güç birlikteliği yapması önemli” dedi.

Ortak Yol Haritası ve Bütüncül Dönüşüm

“Kamu-BİM’19”un konuk katılımcıları, dijital dönüşümü; insan, süreç ve teknoloji unsurlarıyla birlikte irdeleyerek, Türkiye’nin dijital devlet uygulamasına tam geçişi için ortak bir yol haritasına imza atacak. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin, dijital devlet uygulamalarında karşılaştıkları ortak sorunlara ortak akıl ile çözüm bulma ve iki sektör arasında sinerji yaratmasına da imkan verecek toplantıda, “Bütüncül Dönüşüm” vurgusu yapılacak. Bu kapsamda, “e-devlet”, “KamuNet”, “Büyük Veri”, “Bulut Bilişim”, “Siber Güvenlik” gibi çığır açan uygulamalar, gerek kamu gerekse özel sektör gözlüğü ile masaya yatırılacak. Yeni teknolojilerin, mevcut sisteme uyarlanması konusundaki mücadele alanları ve çözüm önerileri konusunda beyin fırtınası yapılacak. Bilişim Sektörünün Geleceği tüm yönleri ile tartışılacak. Toplantının ardından her yıl olduğu gibi, katılımcıların görüşleri raporlanacak ve dijital dönüşüm sürecinde kullanılacak bir başucu kitapçığı olarak derlenecek.

TBD’den KAMU-BİB'19 Çağrısı

Kamu-BİB toplantılarının kamu ve özel sektör bilişim profesyonellerini bir araya getiren ve 1995 yılından bu yana sürdürülen yapısına dikkat çeken Türkiye Bilişim Derneği, gelecek için sözü olan, birikimi olduğuna inanan herkesi bu toplantılara katılmaya davet etti. TBD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı, "güçlü bir ekonomi ve güçlü bir demokrasi için dijital devlet günümüzün olmazsa olmazı. Bodrum’da “Dijital Devlet” temasıyla düzenleyeceğimiz Kamu-BİB’19’un farklı fikirlerin ve birikimlerin birleşeceği, gelecek için güzel adımların atılacağı önemli bir platform olacağına inanıyoruz. Bilgi tabanlı ekonomik dönüşüme katkı sağlayacak bu toplantıya tüm bilişim dünyası profesyonellerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek “Kamu-BİB” toplantısı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Dijital Türkiye Platformu desteği ile gerçekleştirilecek.

“19. TBD Kamu-BİB” hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve katılım göstermek için www.kamu-bib.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. bilgi alınabilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor