Workinton İle Ekonomiye 13 Genç Girişimci Daha Katıldı

İnsan hayatında ortaya çıkan ihtiyaçları gidermek için yenilikçi fikirlerle yola çıkan 13 startup, Workinton Kuluçka Merkezi’nde yerini aldı. Detaylar haberimizde..

İnsan hayatında ortaya çıkan ihtiyaçları gidermek için yenilikçi fikirlerle yola çıkan 13 startup, Workinton Kuluçka Merkezi’nde yerini aldı.

Yeni ekonomi sayılan girişimci ve startup’lar ekosisteminin nabzının attığı en önemli mekanlardan biri haline gelen Workinton, geçtiğimiz günlerde Workinton Kuluçka Merkezi’nin açılışını duyurmuştu. Bu gelişme sonrasında yapılan başvuruların ardından 13 startup, yapılan değerlendirmeler sonucunda Workinton Kuluçka Merkezi’ne kabul edildi.

Startup’lar mentorlardan yatırımlarına yön vermeleri yönünde tavsiyeler alıyor ve yatırımcılarla tek çatı altında buluşuyor. Bunların yanısıra Workinton’un networkünden de faydalanıp, hedef kitlelerini genişletiyor.

Ön Kuluçka, Kuluçka ve Hızlandırma Programları ile girişimciler, Workinton’un rehberliği ile global pazarla açılmak için ilk adımı atmış oluyor. Workinton Kuluçka Merkezi’nde geniş iş bağlantısı (Networking), mentorluk ve danışmanlık, çalışma alanı ve alt yapı desteği, bulut teknolojisi desteği, devlet destekleri danışmanlığı ve eğitim seminer ve atölye desteği veriliyor.

Workinton Kuluçka Merkezi’nde yerin alan 13 startup ve tek cümlede faaliyet alanları ise şu şekilde:

  1. Akıllı Süpürge: İsteyen herkesin kullanabileceği, engellilere ve temizlikte zorlananlara yönelik IoT destekli akıllı, otonom süpürge robotu.
  2. Bonobo: Sosyal amaçlar için kullanılan sanal para ile arkadaşlarınıza bir şeyler ısmarlamanızı sağlar.
  3. Book Book: Okurların beğendiği cümleler basit ve hızlı bir şekilde depolanıyor ve bir kütüphane gibi düzenli şekilde sınıflandırılıyor.
  4. Hotshot: Güncel şarkıları, orijinal altyapılarıyla birlikte ücretsiz söyleme, paylaşma, yarışmalara katılma, eğlence üzerine bir uygulama.
  5. Kahvegibikahve: Yeni kavrulmuş çekirdeklerle hazırlanmış pratik filtre kahveyi tüm Türkiyeye ulaştırıyor.
  6. Latte: İnsanların güzellik kavramını objektif bir şekilde kavrayabileceği ve istatistiksel veri sunan sosyal medya platformu.
  7. Matchmytag: Profesyonellerin network ihtiyacını, kurumların headhunt ihtiyacını karşılamaya yönelik lokasyon bazlı business networking uygulaması.
  8. Pulp: Videoları paylaşan sosyal tabanlı medya platformu.
  9. Subcon: İnternet erişimi olmaksızın internetin işlevlerini gerçekleştirebilen bir teknoloji.
  10. Visar: İnsanların kodlama ya da tasarım bilmeden kendi artırılmış gerçeklik uygulamalarını yapabilecekleri bir platform.
  11. Spechy: CRM ve Santral Sistemlerine entegre olabilen Türkiye’nin ilk ve tek yerli çoklu kanal iletişim platformu.
  12. Heystyleit: Kişisel stil ve tarzınızı oluşturabildiğiniz, öneri ve alışveriş yapabildiğiniz mobil uygulama.
  13. Sweaters: Mutlu insanların birbirlerine destek olduğu, harekete geçirdiği ve motive ettiği buluşma platformu.

Workinton Kuluçka Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.workinton.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Mahir Atakan
Mahir Atakan
Spechy bir unicorn olacak
kemal ünlü
kemal ünlü
içlerinde en iyisi Spechy, sessiz sakin ama iyi büyüyorlar

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor