Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi'nden 9 Sivil Toplum Girişimine Destek!

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde sivil toplumun gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyette bulunan BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi yeni dönemde 9 sivil toplum girişimine destek verecek. Detaylar haberimizde..

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde sivil toplumun gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyette bulunan BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi yeni dönemde 9 sivil toplum girişimine destek verecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sivil Toplum Çalışmaları merkezi bünyesinde faaliyet gösteren BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi, yeni dönemde, sivil toplum girişimlerinin yeni proje, kampanya ve kurumsal kapasitelerine destek sağlamaya devam ediyor.

2016 yılında 80 saat süren 26 atölye ve eğitimle 341 kurumdan 525 kişiye ulaşan BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi’nden bu dönem 9 sivil toplum girişimi yararlanacak. Merkezin yeni dönem çalışma içeriği ise “STK’lar için Kurumsal İletişim Stratejisi Oluşturma Programı” olacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi Koordinatörü Prof. Dr Nurhan Yentürk merkezin 2016 yılına ait çalışmalarını değerlendirdi. Yentürk, “2014’ten bu yana sosyal girişimleri ağırladığımız merkezimizde, birbirinden farklı projelerin yürütülmesine verdiğimiz desteğin yanı sıra, sadece STK yapılanmalarını değil, sivil toplumdaki yurttaş inisiyatiflerini de kapsayan çalışmalar yaptık. 2016 yılında 80 saat süren 26 atölye ve eğitim ile 341 kurumdan 525 kişiye ulaştık. 35 sivil toplum kuruluşu ve yurttaş girişimine 37 mentor ile mentorluk desteği verdik. 50 sivil toplum kuruluşu ve yurttaş girişimi, toplantı, eğitim, atölye gibi etkinlikleri için mekan desteğimizden faydalandı” dedi.

“STK’lar için Kurumsal İletişim Stratejisi Oluşturma Programı”nda Desteklenecek Kurumlar

Alternatif Yaşam Derneği, Engelsiz Pedal Derneği, İstanbul Koruyucu Aile Derneği, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği, Mekanda Adalet Derneği, Pembe İzler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği ve Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği “STK’lar için Kurumsal İletişim Stratejisi Oluşturma Programı” kapsamında destek alacak.

Seçilen sivil toplum kuruluşlarının iletişim alanında kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin artması amacıyla bu programda genel iletişim stratejisi oluşturma, sosyal medya stratejisi oluşturma, kurumsal kimlik çalışmaları, içerik oluşturma, sosyal medya araçları, medya ile ilişkiler gibi konularda destek sunulacak.

Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi ve projelerle ilgili daha detaylı bilgi için www.sosyalkulucka.bilgi.edu.tr web adresini ziyaret edilebilir.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor