Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı Başvuruları Açıldı!

Impact Hub ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile gerçekleştirilen Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı başvuruları açıldı. Detaylar haberimizde..

Impact Hub ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile gerçekleştirilen Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı başvuruları açıldı. Son başvuru tarihi: 2 Haziran 2017.

UNDP’nin 2016’da açıkladığı 17 “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinin” gerçekleşebilmesi yolunda etki-odaklı girişimlerin öneminden hareketle kurgulanan Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı, sosyal fayda odaklı girişimlerin etkilerini uluslararası pazarlarda ölçeklendirmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz sene 10 ülkeden 177 başvuru toplayan Accelerate2030, bu sene aralarında Türkiye’nin de olduğu 17 ülkeye genişletiyor. 4 kıtada, 17 gelişmekte ve dönüşmekte olan ülkeden; UNDP’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekler nitelikte ürün ve hizmet üreten, kendini kanıtlamış iş planına sahip girişimler programa başvurabilecek.  

Türkiye’den yapılan başvurular arasından seçilecek 10 girişim Impact Hub İstanbul'da gerçekleşecek Accelerate2030 Türkiye finaline katılacak. Girişimlerini; yatırımcı, uzman ve sosyal fayda ekosisteminin fikir liderlerinden oluşan uluslararası jüri önünde sunacak girişimcilerden 3 tanesi Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programına uluslararası elemelerine katılım hakkı ve bir yıllık sınırsız Impact Hub Istanbul üyeliği kazanacak. 

Temmuz ayında uluslararası elemelerden sonra iş fikri Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı’na kabul edilen 10 girişimci ise Ekim ayında Cenevre'de gerçekleşecek Scaling Bootcamp ve Sosyal Fayda Zirvesi'ne (Social Good Summit) katılacak. Kazanan girişimlerin bir hafta sürecek UNDP summit ve Bootcamp için gidiş-dönüş uçak biletleri, konaklama ve günlük masrafları karşılanacak.  

Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı’na dahil olan girişimler ayrıca ücretsiz stratejik partnerlikler için bir çok uluslar arası kurum ve yatırımcıya erişimin yanı sıra profesyonel yönlendirmeyle şirketlerini büyütme ve sınır ötesi pazarlara açma fırsatı elde edecekler. Ayrıca UNDP ve Impact Hub’ın ağı içerisindeki uluslararası platformlarda görünürlük kazanacaklar. 

“Kanıtlanmış bir iş modeli olan, toplum için değer yaratan ve uluslararası pazarda ölçeklenmeye hazır girişimler arıyoruz” diyen Impact Hub İstanbul Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu, “Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı ile amacımız önümüzdeki ay seçeceğimiz girişimlerin 9 ay sonunda sağladıkları sosyal faydayı Türkiye ulusal sınırlarının ötesine taşımalarına yardımcı olmak. Bu amaçla uluslararası partner kurumlarımızla; stratejik danışmanlıktan, yatırımlara pek çok konuda girişimcilerimizin  yararlanabileceği destek mekanizmaları hazırladık.”

Program Takvimi
15 Haziran 2017

Ulusal (Türkiye) Proje Sunum (Pitching) Etkinliği: Yapılan başvurular arasından finale kalan 10 girişim Impact Hub Istanbul’da jüri karşısına çıkacak. Uluslararası değerlendirmeye kalan 3 girişim belli olacak.

Temmuz 2017

Uluslararası Finalistlerin Açıklanması: Uluslararası değerlendirmenin sonucunda programa katılmaya hak kazanan 10 girişim açıklanacak.

Ekim 2017

UNDP Sosyal Fayda Zirvesi ve Scaling Bootcamp (Ölçeklendirme Programı): Seçilen girişimlerden temsilci bir kişi Cenevre’de 1 hafta sürecek programa katılacak.

Ekim 2017 - Haziran 2018

Accelerate2030 Ölçeklendirme Destek Programı: Her girişimin ihtiyaçları özelinde tasarlanmış ölçeklendirme destek programının uygulanması ve takibi.

Accelerate2030 ve Partnerlerin Sağladığı Desteklerden Bazıları:

Accelerate2030’nın Sağladığı Desteklerden Bazıları:  

  • Küreselleşme konusunda uzmanlaşmış Cenevre ekosistemine erişim 
  • Dünyanın en iyi uzman ve danışman kuruluşlarından stratejik destek
  • Yeni pazarlara erişim konusunda araştırma desteği
  • Yatırımcı ağlarına ve finans kurumlarına erişim  
  • Özelleştirilmiş fayda-ölçüm sistemleri ile uluslararası seviyede kabul gören etki analizi
  • Sertifikalı B-corp olma fırsatı

Programın 2016 Senesi Partnerleri ve Sağladıkları Destekler:

  • Sidley Austin’den hukuki destek
  • BCG (Boston Consulting Group)’den IP strateji, iş planlama ve modelleme desteği
  • International Trade Centre (WTO/UNCTAD)’dan ihracat pazarına hazırlık desteği
  • Codethic’ten etki ölçme sistemleri desteği
  • Dalberg’den pazar araştırması desteği

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accelerate2030 2017 Başvuru Kriterleri:

  • UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden en az birini destekleyen bir çözüm sunması
  • Girişimin en az 2 yıl önce şirketleşmiş olması
  • Prototip aşamasını geçmiş, test edilmiş ve son 1 yıl içerisinde 1’den fazla kullanıcıya/müşteriye ulaşmış bir hizmet/ürün olması
  • Başvuracak girişim ekiplerinin en az 3 tam zamanlı çalışan kişiden oluşması (kurucu ortaklar dahil)
  • En fazla 1 milyon USD karı olması
  • En fazla 5 milyon USD cirosunun olması 

Accelerate2030 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz http://www.accelerate2030.net/apply/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor