2016 Yılının Sürdürülebilir İş Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri, iş dünyasının lider firmalarını bir araya getirdi. Detaylar haberimizde..

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri, iş dünyasının lider firmalarını bir araya getirdi.

Swisssotel The Bosphorous’da düzenlenen törende gecenin sunuculuğunu Gazeteci Sevinç Satıroğlu yaptı. Satıroğlu, üretimin ve tüketimin hız kazandığı günümüzde, bir yığın atıkla karşı karşıya kaldığımızı söyledi. Törende ayrıca marka değerlerini, kurumsal değerlerini artırmak için çalışan şirketlerin aynı zamanda insanlığa ve geleceğe hizmet ettiği vurgulandı.

Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde; İklim Değişikliği Eylem Planı ile Garanti Bankası ödül alırken, Sürdürülebilir İletişim kategorisinde “Bu Dünya Bizim” kampanyası ile ÜLKER, İşbirliği kategorisinde ise; İGDAŞ, Doğalgaz Şebekesi ve Deprem Risk Azaltım Sistemi ile ödül aldı.

“Sürdürülebilir İş Ödülleri” atık yönetimi kategorisinde, TOFAŞ, "Sürdürülebilir Atık Yönetimi İçin 5R" uygulaması ile ödül alırken, Çeşitlilik ve dâhil etme kategorisinde İş Yerinde Demokrasi ile Boyner Grup, Tedarik zinciri yönetimi kategorisinde Arıcım projesi ile Altıparmak, Sosyal Etki kategorisinde ise Küçük Şeyler Doğayı Yeniler projesi ile Tetra Pak ödül aldı.

KOBİ ödülü, Atık yönetimi kategorisinde Arıtma Çamurlarından Yenilenebilir Enerji Eldesi ile İNEVA Çevre Teknolojileri'ne, Karbon ve enerji yönetimi kategorisinde ise Yeşil Enerji Teknolojileri Kompleksi ile Hidropar HKTM’ye verildi.

Bugün ve gelecekte dünyanın en zengin ülkesi petrol zengini ülkeler değil, en çok su kaynaklarına sahip olanlardır vurgusu yapılan törende, su yönetiminin önemine dikkat çekilirken Brisa Bridgestone İzmit Tesislerinde, Çekilen Yeraltı Suyu Miktarının Azaltımı Çalışmaları ile ödül aldı.

Bu yıl ilk kez Startup kategorisine yer verilirken bu kategoride ödülü, Reengen Enerji Teknojileri IoT Platformu aldı.

İş dünyasını ve ekonomi çevresini bir araya getiren gecede, bugünün ihtiyaçlarını, gelecek nesilleri düşünerek karşılayan, geleceğe yön vererek sürdürülebilir iş modellerini hayata geçiren şirketlere ödül verildi. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde kazanan şirketler, her kategoride Türkiye’nin alanında lider isimlerinden oluşan 27 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirilerek belirlendi.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin amacı, sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak, önemli etkiler yaratmış kurumların sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projelerini öne çıkararak, başarılı projeleri geniş kitleler ile paylaşmak ve bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek.

Sürdürülebilir İş Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.surdurulebilirisodulleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor