Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi Kurumsal Dönüşüm Programı Başlatıyor!

Şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi işbirliği ile Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı geliştirildi. Detaylar Haberimizde..

Şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi işbirliği ile Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı geliştirildi. Eylül 2016’da başlayacak programın son başvuru tarihi 25 Temmuz 2016.

BISTEP, büyüme potansiyeline sahip şirketlerin kurumsallaşma süreçlerine destek vermeyi, şirketlerin sermaye piyasaları ile tanışıklıklarını artırmayı ve bu piyasalara yönelmek istemeleri halinde gereken bilgi birikimine sahip olmalarını amaçlıyor. Kurumsallaşma, şirket ömrünün uzatılması, sürdürülebilir büyüme, ulusal ve uluslararası tanınırlık gibi günümüzde her şirketin önceliği olan alanlarda şirketlerin fark yaratmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. BISTEP ayrıca şirketlere sermaye piyasalarının iş ağına etkin bir biçimde dahil olma imkânı da sağlayacak.

Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi’nin yanı sıra, sermaye piyasalarının işleyişinde Borsa İstanbul’un doğal ve sürekli iş ortakları olan aracı kurumlar, bağımsız denetim kuruluşları, hukuk şirketleri ve medya kuruluşları da BISTEP ortakları arasında yer alıp bilgi ve tecrübelerini şirketler ile paylaşacak.

Program 3 Aşamadan Oluşuyor

3 aşamadan oluşan 1 yıllık programın ilk aşamasında, kurumsal yönetim ve sürdürülebilir büyüme, liderlik ve yönetim uygulamaları, girişimcilik ve büyüme stratejileri, inovasyon, globalleşme, hukuk, pazarlama, marka yönetimi, kurum stratejisinin belirlenmesi, sermaye piyasasının şirketlere sunduğu alternatif çözümler gibi pek çok alanda düzenlenecek seminerler ile konusunda önde gelen isimler tarafından katılımcılara bilgi aktarımı yapılacak. Düzenlenecek paneller ile güncel konuların interaktif bir ortamda tartışılması sağlanacak.

Programın ikinci aşamasında, profesyonel danışmanlar önderliğinde şirketlerin merkezinde şirket yöneticileri ile mevcut durum analizi ve strateji çalışmaları yapılacak. Şirketlerin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ve bu hedeflerine ulaşmak için almaları gereken aksiyonlar belirlenerek, bir yol haritası hazırlanacak. Bu aşamada ayrıca şirketler için öncelikli konularda seminerler düzenlenecek ve böylece bilgi paylaşımı ve iletişimde süreklilik sağlanacak.

Katılımcı şirketlerin kurumsallaşma stratejilerini hayata geçirdikleri üçüncü aşamada ise seminerler, bilgi paylaşımı odaklı oturumlar ve “networking” amaçlı kapsamlı etkinlik programları düzenlenecek.

Programın Başvuru Koşulları

Programa, kuruluşundan itibaren en az 3 takvim yılı geçmiş ve son hesap dönemine ait finansal tablolarına göre en az 10 milyon TL aktif büyüklüğü ya da net satış hasılatı olan şirketler başvurabilecek. Programa kabul edilen şirketlerin üst düzey yöneticilerinden programa aktif katılım konusunda taahhüt alınacak.

Unutmayın, Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı BİSTEP'in son başvuru tarihi 25 Temmuz 2016.

Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı "BİSTEP" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.borsaistanbul.com/bistep web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kurumsallaşma sürecindeki şirket sahibi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 14.460 kişi okudu.
Kategori: KAMU, Tanıtım Haberi, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor