TÜBİTAK, Genç Beyinleri Bilim ve Teknolojide Yarışmaya Çağırıyor!

TÜBİTAK BİDEB, ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya özendirmek, üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunmak amacıyla dört ayrı yarışma düzenliyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB), ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya özendirmek, üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunmak amacıyla sanayi, girişimcilik ve yenilikçilik, yazılım ve Bilim alanlarında dört ayrı yarışma düzenliyor.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan “2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması”, “2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması” ve “2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmaları” için öğrenciler en fazla üç kişiden oluşan ekiplerle 4 Nisan-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında online başvuru yapabilecekler.

Değerlendirme süreci sonucunda Final Sergisine kalmaya hak kazanan öğrencilerin projeleri bir anlamda görücüye çıkacak ve projeler katılımcılar tarafından incelenecek, proje sahipleri ile hayata geçirilebilmesi tartışılacak. Aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından yapılacak değerlendirme sonrası derece alan projeler belirlenecek. Dereceye giren proje sahiplerine ve danışmanlarına para ödülleri verilecek.

Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ile, girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini arttırmak, teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilme yeteneklerini geliştirmek, hayatın her alanına dair yenilikçi ve girişimci fikirlerini desteklemek ve genç beyinlerin araştırmacı kültüre sahip olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması ile Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek olan ürün geliştirmek ve süreç iyileştirme alanlarında sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedefleniyor.

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması’nda, yaşadığımız bilişim çağında lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bilişim teknolojileri konusunda girişimci ve yenilikçi projeleri destekleyerek ülkemizin bu alandaki sorunlarına çözüm üretmek ve yerel sektörün gelişimine katkı sağlamak, bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. Yarışma “Bilimsel Çözümler, Akıllı ve Teknolojik Çözümler”, “Sosyal Yaşam ve Eğlence Uygulamaları” ve “Açık Kaynaklı Yazılım Uygulamaları” olmak üzere dört alt kategoride düzenlenecek.

Yarışmaya bu yıl Bilim Merkezi Sergi Ünitesi Tasarımı Kategorisi eklendi. Bu kategoride, etkileşimli öğretim yaklaşımı ile ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden Bilim Merkezleri için özgün ve nitelikli sergi ünitesi örneklerinin tasarlanması hedefleniyor. Tasarlanacak sergi ünitesi, bilim ve teknoloji temelinde herhangi bir konuda oluşturulabilir.

Yarışma sonunda yapılacak akademik jüri değerlendirmeleri ile her kategoride birinci olan projeye 10 bin TL, ikinci olan projeye 7 bin 500 TL ve üçüncü olan projeye 5 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca ödül alan projelerin akademik danışmanına projelere verilecek para ödüllerinin yarısı kadar para ödülü verilecek.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayacak projeleri olan üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.199 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, KAMU, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor