Türkiye'de girişimciliğe en temel ve üst seviyede destek veren SmartsUnited hazırladığı "SmartMentor Eğitim Programı" ile TÜBİTAK tarafından desteklenen iki Mentor Eğiticisi kuruluştan biri oldu. Detaylar haberimizde..
Türkiye'de girişimciliğe en temel ve üst seviyede destek veren SmartsUnited hazırladığı "SmartMentor Eğitim Programı" ile TÜBİTAK tarafından desteklenen 8 Mentor Eğiticisi kuruluştan biri oldu.
Günümüzde pek çok eğitim programı yetişkinlerin özellikleri gözetilmeksizin sadece bilgi artırmaya yönelik olarak hazırlanıyor. SmartsUnited tarafından hazırlanan SmartMentor Eğitim Programı ise temelini Modern Yetişkin Eğitimi’nden alıyor.
SmartsUnited, SmartMentor Eğitim Programı ile
- Kendisini sürekli geliştiren, araştırma yapan, öğrenen, geri bildirim alıp verebilen
- Gözlem ve analiz yeteneği gelişmiş
- Sistematik olarak inovasyon, işbirliği ve liderlik yapan
kişilerin mentorluk yapmasını amaçlıyor.
SmartMentor Eğitim Programına Kimler Katılabilir?
TÜBİTAK KOBİ Mentoru olabilmek için mentor adaylarında:
- Sanayide yöneticilik deneyimi olan adaylar için 10 yıl
- Girişimcilik deneyimi olanlar için 10 yıl
- Mentorluk deneyimi olanlar için 10 yıl
- Hem girişimcilik hem mentorluk deneyimi olanlar için 5 yıl
iş deneyimi şartı aranıyor. Bu şartı taşıyan ve ekonominin temel yapı taşları olan KOBİ’ler ile bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaya açık tüm profesyoneller SmartMentor Eğitim Programı’na katılabiliyor.
SmartMentor Kapsamında Mentorluk Eğitim Süreci Nasıl İşliyor?
Bir süre önce TÜBİTAK tarafından 1601 - TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılan “Mentor Eğiticisi Çağrısı” sonuçlandı. SmartsUnited; Türkiye genelinde 8, Ankara'da ise 2 Mentor Eğiticisi Kuruluştan biri olarak TÜBİTAK KOBİ Mentor Havuzu'nda yer alan mentorların aşağıdaki alanlarda kendilerini geliştirmelerini hedefliyor:
- Teknoloji Tabanlı Başlangıç Firmalarına Yönelik Mentorluk
- İleri Mühendislik ile Tasarım Mentorluğu
6 aylık dönemler boyunca yukarıdaki 2 alana göre kurgulanan "SmartMentor Eğitim Programı", 20 saati SmartMentor Sahada uygulaması ile birlikte toplam 60 saatlik bir programdan oluşuyor.
Ağustos ayı içerisinde mentor adaylarına uygulanacak Online Mentor Analizi Formu sonrası Eylül ayında başlayacak ve 16 hafta sürecek SmartMentor Eğitim Pogramı, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimlar Fakültesi (İİBF)’de güçlü işbirliği kuruluşlarıyla gerçekleştirilecek.
SmartMentor boyunca işbirliği yapılacak kurum ve kuruluşlar Ankara Sanayi Odası (ASO), ODTÜ-MEMS (Mikro Elektro Mekanik Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi), ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, İTÜ ARI Teknokent, İTÜ GİNOVA (Girişimcilik ve İnovasyon UygulamaAraştırma Merkezi), İTÜNOVA TTO (Teknoloji Transfer Ofisi), ODTÜ GİP (Girişimcilik ve İnovasyon Platformu), ODTÜ GİMER (Girişimcilik Merkezi), ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ODTÜ-BİLTİR Merkezi, ODTÜ-TEKPOL (Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi), Connection Raiser ve Viveka.
SmartMentor Eğitim Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.smartsunited.com web adresini ziyaret edebilir, Program ile ilgili aklınıza takılan her türlü sorunun cevabı veya katılım için ise SmartsUnited Direktörü Merve Akdağ ile iletişime geçebilirsiniz.
Haberimizi mentor olmak isteyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.