Borsa İstanbul Van'daki Girişimcilere ve Yatırımcılara Özel Pazar'ı Anlattı

Borsa İstanbul, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Van’da gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki girişimcilere ve yatırımcılara Özel Pazar’ı tanıttı. Detaylar haberimizde..

Borsa İstanbul, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Van’da gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki girişimcilere ve yatırımcılara Özel Pazar’ı tanıttı. Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, girişimcilerin sermayeye erişimine ve Borsa İstanbul’un bu alandaki faaliyetlerine dikkat çekti.

Matra Fonu ile yürütülen “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Girişimciler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi"nin Bitlis, Hakkari, Muş ve Van’dan oluşan TRB2 Bölgesi için düzenlenen toplantısı Van’da yapıldı. Toplantıya Doğu Sanayii ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) üyelerinin dahil olduğu yaklaşık 80 girişimci katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batu’nun moderatörlüğünde “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mümkün mü?” başlıklı bir panel düzenlendi. Burada konuşan Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Dr. Recep Bildik, girişimcilik ve girişimcilerin sermayeye erişiminden bahsetti. Borsa İstanbul’un bu alandaki faaliyetlerini anlatan Bildik, şirketlere halka açılmadan finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkânı sunan Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında bilgi verdi.

Panele Dr. Bildik’in yanı sıra Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Koordinatörü Feride Doğan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, TÜSİAD Bölgesel Kalkınma Politikaları ve İş Dünyası Kuruluşları ile İlişkiler Kıdemli Bölüm Sorumlusu Ceren Aydın Ergün, Doğu Madenciler Derneği Başkanı Müslüm Erbay da katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını ise DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Halit Yakut, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve Van Valisi İbrahim Taşyapan gerçekleştirdi.

17 Kasım 2014’te Özel Pazar platformunu hayata geçiren Borsa İstanbul, TÜRKONFED’le birlikte 25 Şubat 2015’te bir işbirliği anlaşması imzalamıştı. Bu kapsamda Borsa İstanbul, Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki şehirlerde girişimcilerin davet edileceği bilgilendirme toplantılarında TÜRKONFED’e destek vererek Özel Pazar’ın girişimcilere ve yatırımcılara yönelik imkanlarını tanıtıyor.

Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bistozelpazar.com  web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor