İSO: KKDF’nin Sıfırlanması Sanayimizin Rekabet Gücünü Artıracak!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan; “Vadeli ithalatta KKDF’nin kaldırılması, şirketlerimizin işletme sermayesine önümüzdeki günlerde çok olumlu bir katkı yapacak ve sanayicimizin rekabet gücünü daha da artıracak” şeklinde konuştu. Detaylar haberimizde...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Hükümet’in geçen hafta “İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi”nde açıkladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vadeli ithalatta Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’nun (KKDF) kaldırılması uygulamasının sanayicilerin rekabet gücünü artıracağını söyledi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan; “Sanayicimizin rekabet gücünü, ciddi bir şekilde zayıflattığı için, ara hammadde ve yatırım malları ithalatında uygulanmakta olan KKDF kesintisinin, Hükümetimizin olumlu yaklaşımıyla ve uzun zamandan beri talep ettiğimiz şekilde birçok üründe sıfırlanmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

İşletme Sermayesine Olumlu Katkı Yapacak

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, karara ilişkin şunları söyledi:

İstanbul Sanayi Odası olarak her türlü platformda dile getirdiğimiz ve mücadelesini verdiğimiz KKDF uygulamasının kaldırılmış olması kararı, sanayi sektörümüzün uzun zamandan beri beklediği ve somut bir adım olması açısından da çok değerli bir karardır. Sanayicimizin kendi imkanları ile oluşturmuş olduğu kredili ve vadeli bir satın almayı, yüzde 6 gibi bir fona tabi tutmak, maliyetlere çok olumsuz etki yaparak rekabet gücümüzü olumsuz etkilemekteydi. Sanayicimiz, buna çözüm olarak kısıtlı banka kredi kaynaklarını kullanarak peşin ödeme yapmakta, bu da hem bankacılık kesimini ve hem de sanayicimizi daha verimli alanlara kaynak yaratmaktan mahrum bırakmaktaydı. Bu çözüm, şirketlerimizin işletme sermayesine de önümüzdeki günlerde çok olumlu bir katkı yapacaktır. Ve sanayicimizin rekabet gücünü daha da artıracaktır.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.iso.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sanayi sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor