Teknolojiyi Tüketen Değil Üreten Çocuklar İçin: Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi!

Çocukların ve gençlerin teknolojide ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, Türkiye’de ilk olarak çocuklar için bilişim zirvesi gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, Türkiye’de bir ilk olarak Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi gerçekleştirilecek.

TÜİK araştırmasına göre, Türkiye'de 6-15 yaş arası çocukların yüzde 60,5'i bilgisayar, yüzde 50,8'i internet, yüzde 24,3'ü cep telefonu kullanıyor. Türkiye’de bilgisayar kullanma yaşının 8’e, cep telefonu kullanma yaşının ise 10’a düştüğü günümüzde çocukların teknoloji ile bağı ve ilişkisi her geçen gün daha da sorgulanıyor.

Teknolojiye Doğan Çocuklar

Çocuklar için Bilişim Zirvesi; eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık, gelecek, sanat ve eğlence gibi ana kategorilerde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak. Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100’e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, “Teknolojiye Doğan Çocuklar” mottosuyla hayata geçirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Tam Destek

Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in ‘Download Toplumundan Upload Toplumuna’ isimli çalışması etkinlik konu başlıklarında yerini alırken, zirvenin hedefini ortaya koyan bir başlık da, yine Özdemir’in ‘Çocukları Kodlamayın, Onlara Kodlamayı Öğretin’ başlıklı sunumu olacak.

BTK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Gülten Erdem Ünlü’nün de konuşmacı olacağı etkinlikte birçok BT şirketi de yer alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi etkinlik sponsoru olarak destek verdiği etkinlikte Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Kafiye Semiz ve bakanlık yetkilileri de yer alacak.

Unutmayın,Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Çocuklar için Bilişim Zirvesi 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bzcocuk.com web adresini ziyaret edebilir ve etkinliğe ücretsiz olarak katılmak için ise buradan kayıt olabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor