Huzurlarınızda 2015'in En İnovatif En Yenilikçi Global Şirketleri!

"Fast Company" dergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en inovatif şirketlerini sıraladı. Listenin zirvesinde inovasyon yarışında dünya devlerini geride bırakan sürpriz isim yer aldı. Detaylar haberimizde..

Kuruluşunun 20'inci yılını kutlayan "Fast Company" dergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en inovatif şirketlerini sıraladı. Listenin zirvesinde inovasyon yarışında dünya devlerini geride bırakan sürpriz bir isim yer aldı.

Dileriz önümüzdeki yıllarda ülkemizden bu listeye girecek inovatif ve güçlü şirketler çıkarabiliriz. İşte 2015 Mart itibariyle Dünyanın En İnovatif 15 Şirketi huzurlarınızda:

15- Wework

WeWork artık startup olmadığını kanıtladı. Red Bul ve J. Crew gibi dev şirketlerle ortak çalışmalara imza atan WeWork, 2014'te 23 şubesiyle 150 milyon dolar gelir elde etti.

14- Line

Mesajlaşma dünyasında yenilikçi adımlarıyla yeni bir soluk getiren Line kısa sürede 170 milyon  kullanıcıya ulaştı.  Japon mesajlaşma şirketi, mesajlaşma için hazırlanmış nev-i şahsına münhasır karikatür karakterleriyle dikkat çekiyor.

13- InVenture

InVenture, 2,5 milyar insanın kredi skorunun olmadığı Doğu Afrika, Hindistan ve Güney Afrika ülkelerinde faaliyet gösteriyor. Kredi skoru olmadığı için bankalardan kredi alamayan kişilere uygun kredi verme yollarını bulmaya çalışan InVenture, kararsız ekonomiye güven duymayı aşıladığı için listede kendine yer buldu.

12- Catapult

Dünya Kupası'nda yer alan 8 milli takım, ABD NCAA, NFL ve NBA liglerinde yer alan takımların sporcuları sağlık durumlarında "Catapult"tan izledi.

11- Houzz

Aylık 25 milyon kullanıcısına kolay ve eğlenceli tasarım olanağı sağlayan Houzz, "Şipşak tasarım dükkanı"olması nedeniyle listede 11'inci sırada yer aldı.

10- Slack

2014 yılında müthiş bir ivme yakalayarak 1,12 milyar dolarlık değere ulaşan Slack, ofisiçi e-postaları daha kolay ve hızlı biçimde okuma olanağı sağladığı için kendine listede yer buldu.

9- IndiGo

2030 yılında dünyanın en büyük havacılık sektörüne sahip olacak Hindistan'da bu duruma en hazırlıklı olacak şirketlerin başında IndiGo geliyor. IndiGo ucuz ucuş deneyimini sahip olduğu inovatif hamlelerle keyifli hale getirdiği için listeye 9'uncu sıradan girdi. 550 günlük uçuşla piyasanın yüzde 33'üne hakim olan IndiGo, 20 dakikada uçaklarının temizlenip tekrar uçuşa geçmesiyle biliniyor.

8- Virgin America

Virgin America, mükemmel müşteri hizmeti ve inovatif müşteri portföyü nedeniyle listede 8'inci sırada. 2014'ün 3. çeyreğinde 405 milyon ile halka arzdan 306 milyon dolar gelir elde etti.

7- HBO

Kablo televizyon devi HBO, 2014 yılında yenilikçilik rüzgarını arkasına alarak son 30 yılın en büyük müşteri potansiyeline ulaştı.

6- ColorOfChange.org

21.yüzyılın insan hakları grubunu inşa ettiği için listede 6'ıncı sırada.

5- Instagram

Moda endüstrisiyle kurduğu müthiş bağ ile listede 5'inci sırada.

4- Google

Arama motoru devi Google, kendi masaüstü işletim sistemi Chrome OS'e yer verdiği, ChromeBook Pixel adlı notebook modelini yenileyerek geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listede kendine yer buldu. ABD'de 2014'ün ilk çeyreğinde 12 okul 1 milyon Chromebook siparişi verdi.

3- Alibaba

Karizmatik CEO'su Jack Ma yönetiminde Alibaba yenilikçilik adımlarında hız kesmedi.

2- Apple

Dünyada inovasyon denilince ilk akla gelen Cupertino merkezli elektronik devi Apple listede 2'inci sırada yer alarak şaşırttı. Fast Company dergisi GYY Robert Safian, Apple'ın iOS işletim sistemindeki sıkıntılar nedeniyle 2015'in en inovatif şirketleri listesinde 2'inci olduğunu yazdı.

1- Warby Parker

Gözlükçü Warby Parker sıradışı bir firma. Öyleki şirket  ortak CEO'lar Dave Gilboa ve Neil Blumenthal tarafından yönetiliyor. Oprah Winfrey, Jon Hamm, Ryan Gosling gibi birçok ünlünün tercih ettiği Warby Parker müşteri odaklı, en ince ayrıntıyı bile atlamama gibi özellikleriyle biliniyor. Fast Company'nin her yıl düzenlediği "dünyanın en inovatif şirketleri" listesinde ilk kez bir gözlük firması yer aldı.

"Fast Company" dergisinin sıraladığı 2015'in En İnovatif En Yenilikçi Global Şirketleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.fastcompany.com web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor