Parekendeciler, YZB 2015'e Geleceğin Teknolojileri Damga Vuracak!

Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın paydaşını aynı platformda bir araya getiren ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi için geri sayım başladı. Detaylar haberimizde..

Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın paydaşını aynı platformda bir araya getiren ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi için geri sayım başladı.

Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketler, 15-16 Nisan tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde 7'nci kez bir araya gelecek. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ve organize gıda perakendesinin en büyük fuar ve kongre organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2015; üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar 1 milyonu aşkın paydaşı bir araya getirecek. Bu yıl "Teknoloji" ana temasıyla düzenlenecek olan YZB 2015 Konferansı ve Fuarı’nda sektörün lider firmaları yeni ürün ve hizmetlerini interaktif stantlarla tanıtırken, yerli ve yabancı şirketlerin sektör duayenleri deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Globus Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından organize edilen ve önceki yıllarda olduğu gibi fuar ve kongre olmak üzere iki ayrı bölümde gerçekleştirilecek olan YZB 2015’te, “Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan” teması çerçevesinde “Teknoloji” konusu her yönüyle ele alınacak. Sektörün geleceğini şekillendirecek yazılım, donanım ve çözümlerin, alanında uzman isimlerce tanıtılacağı organizasyonun konferans bölümünde, yerli ve yabancı duayen isimler, teknolojik gelişmelerin organize gıda perakendeciliğine getireceği yenilik ve değişimleri, teknolojinin daha verimli kullanılmasıyla elde edilecek sonuçları, sektör profesyonelleriyle paylaşacak. Organizasyon kapsamında, yerel zincirlerin başarılı çalışmalarını ödüllendirmeyi de hedefleyen "Perakendenin En Başarılı Fikirleri" yarışması, bu yıl da gerçekleştirilecek.

“Sektörde Gelecek, Teknolojik Yatırımlara Bağlı”

YZB'nin 7 yılda sektörün en büyük randevusu olma özelliğini kazandığını belirten Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, "Hemen her sektörde rekabetin gittikçe zorlaştığı günümüzde, sektör ve şirketlerin en önemli gündem maddesi artık teknoloji oldu. Şirketler rakiplerinden sıyrılıp var olan konumlarını kuvvetlendirmek, sektörde bir adım önde olmak, fark yaratmak, müşterilerine sağladıkları avantajlarla daha bilinir ve tercih edilir olmak, kârlılıklarını sürdürülebilir kılmak için arayış içindeler. Tam da bu noktada teknoloji, hemen her sektörde olduğu gibi perakende sektöründe de imdada yetişmiş durumda” dedi. Altunbilek, “Bugün geldiğimiz noktada sektörümüz, teknoloji sayesinde önemli bir değişim sürecinin başında. Sektördeki tüm oyuncular, teknolojik olarak attıkları adımlar neticesinde başarıya da sahip olacak” diye konuştu.

“Dönüşümünü Tamamlayan, Liderliği Göğüsler”

Yazılımdan donanıma teknolojik açıdan atılması gereken adımları atan, dönüşümlerini bir an önce tamamlayan şirketlerin, perakende de önde çıkacağının altını çizen Altunbilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle global ölçekli firmalar, sektörde sahip oldukları kaynakları en verimli şekilde kullanmak, rekabet avantajı sağlamak ve mevcut avantajlarını güçlendirmek için, yazılımdan mobil ve donanım teknolojisine, önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Sürdürülebilir bir başarı yakalamak, hedef odaklı çözümler üretmek için gerçekleştirilen tüm bu çabaları, YZB 2015’e taşıyoruz. Bu yıl yine farklı ve sektörümüz açısından verimli bir organizasyon olacak. Teknoloji ile neler kazanabileceğimizi görmek adına herkesi buluşmamıza bekliyoruz."

  • YZB 2015 Ana Sponsorları: Coca-Cola İçecek, Eczacıbaşı, Sütaş, Unilever, Ülker
  • YZB 2015 Gala Yemeği Sponsoru: Hayat Kimya
  • YZB 2015 Ana Konuşmacı Sponsoru: PepsiCo
  • YZB 2015 Kurumsal Sponsorları: CP Piliç, Danone, Eti, Kenton, Nestlé, Torku
  • YZB 2015 Resmi Sponsorları: Bağdat Baharat, Billur Tuz, Erpiliç, Marmarabirlik, Nudo, Pakmaya, Panda, Tamek, Terranova Cosmetics
  • YZB 2015 Geleceğin Marketi Sponsorları: Üçge, POS
  • YZB 2015 Destek Sponsorları: Banvit, Barilla, Danet, Emin Zeytincilik, İda Bahçe, Katmer Un, Sanpa, Seyidoğlu

Unutmayın,Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi 15-16 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yerelzincirlerbulusuyor.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda sektöründe faal perakendeci, üretici ve tedarikçi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor