Şehir 2.0 Konferansı: Şehirler mi Akıllı Olmalı Yoksa İnsanlar mı?

Türkiye’nin ilk teknoloji ve gelecek odaklı düşünce kuruluşu Gelecekhane tarafından 12 Mart’ta gerçekleştirilecek “Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansında şehirlerin geleceğini merak edenler İstanbul Fulya’daki Yapı Endüstrisi Merkezi'nde bir araya gelecek. Detaylar haberimizde.

Türkiye’nin ilk teknoloji ve gelecek odaklı düşünce kuruluşu Gelecekhane tarafından 12 Mart’ta gerçekleştirilecek “Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansında şehirlerin geleceğini merak edenler İstanbul Fulya’daki Yapı Endüstrisi Merkezi (YEM)’nde bir araya gelecek.

Açılış konuşmasını Gelecekhane’nin kurucusu fütürist Halil Aksu’nun yapacağı etkinlikte, teknoloji ve planlamayla birlikte şehirlerinin nasıl daha yaşanır hale gelebileceği farklı disiplinlerden gelen uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.

Tarım toplumundan sanayi toplumuna ve hatta artık servis ve bilgi toplumuna doğru evrildiğimiz için, şehirlerin nüfusu kırsal kesimden aldığı göçle birlikte giderek artıyor. İnsanlık tarihinde daha önce hiç bu kadar çok insan şehirlerde yaşamamıştı. Çünkü insanlığı ilgilendiren hemen her şey üniversiteler, müzeler, fabrikalar, restoranlar, mabetler, parklar şehirlerde.

Peki, şehirler sürekli kalabalıklaşacaksa, şehirdeki yaşam nasıl gelişecek? Trafik ne olacak? Enerji, gıda ve benzeri kaynaklar yetecek mi? Sürekli yeni binaların mı yapılması gerekiyor? Sürekli daha çok beton, daha yüksek, daha tek düze mi olmak zorunda? Ormanlar, parklar ve tarihi dokular, ardı kesilmeyen yeni göç edenlere mi yer vermek zorunda kalacak? Dilediğimiz gibi yaşayabilmek için nelere gerek var? Nelere dikkat etmeliyiz, neleri önlemeliyiz, neleri desteklemeliyiz?

Tüm bu soruların yanıtları ve şehirlerin geleceğinin teknolojiyle birlikte nasıl evrileceğini Gelecekhane’nin 12 Mart’ta düzenleyeceği Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş konferansında farklı boyutlarıyla masaya yatırılacak. Gelecekhane’nin kurucusu ve baş düşünürü Halil Aksu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak panelde, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, şehirlerle ilgili gelecek vizyonlarını; GE Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli, endüstriyel İnternet’in şehirler üzerine etkilerini; Migros’tan Ferit Cansever, şehirde erişilebilir, akıllı ve rahat alışveriş deneyimi için neler yaptıklarını ve SAP İş Geliştirme Müdürü Bülent Ünsal, akıllı şehir verilerinin nasıl işlendiğini aktarırken, BKM’den Antar Turgay, akıllı şehirlerde akıllı ödeme sistemlerini nasıl kurduklarını paylaşacak.

İspanya’da nesnelerin interneti konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Libelium’dan Javier Martinez’in de Avrupa’daki akıllı şehir uygulamalarını çeşitli örneklerle aktaracağı ve konusunda uzman yerli, yabancı birçok katılımcının yer alacağı etkinlikte, şehirlerin geleceği masaya yatırılacak. “Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansı; BKM, SAP, Migros, Turkcell, HP, Intel, GE, FIT Solutions ve Dijital Rafineri’nin destekleriyle gerçekleştirilecek.

Etkinlik Programı:

09:00 – 09:15 Açılış – Halil Aksu, GelecekHane
09:15 – 09:30 Şehirde Kart Çözümleri – Antar Turgay, BKM
09:30 – 09:45 Şehrin Akıllı Verisi – Bülent Ünsal, SAP
09:45 – 10:00 Şehirde Akıllı Alışveriş – Ferit Cansever, Migros
10:00 – 10:15 Turkcell İleri Görüş, Akıllı Şehirler Vizyonu – Yiğit Kulabaş, Turkcell
10:15 – 10:30 Akıllı Şehir Örnekleri – Javier Martinez, Libelium
10:30 – 10:45 Şehre Disiplinler Arası Müdahale – İnanç Eray, Mimar
10:45 – 11:00 Şehrin Toplumsal Yorumu – Elif Hekimoğlu, GelecekHane
11:00 – 11:30 ARA
11:30 – 12:45

Şehrin Geleceği üzerine Panel

  • Moderatör: Kerem Özdemir – Fortune Türkiye
  • Tahsin Yücel – Düşünür, Yazar
  • Faruk Göksu – Şehir Planlamacı, TAK
  • Serhat Çiçekoğlu – Profesör, Loyola University
  • Erdoğan Çeşmeli – GMY, GE
  • Güzide Köksal – HP
  • Mustafa Eren – Verisun
  • Ekmel Ertan – Amber Platform
12:45 – 13:00 Kapanış – Halil Aksu

Unutmayın,Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansı 12 Mart’ta İstanbul Fulya’daki Yapı Endüstrisi Merkezi (YEM)’nde gerçekleştirilecek.

"Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş"  konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gelecekhane.com/sehir20 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi şehirlerin geleceğini merak eden okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor