İnternetin Patronlarından İnternetten Para Kazanma Tüyoları

İnternetteki iş fırsatları iştah kabartıyor, az sermaye ve iyi fikri olan bu işe soyunuyor. Sanal ortamın patronları interneti paraya dönüştürmenin püf noktalarını anlattı. Ev kadınından beyaz yakalıya emekliden öğrenciye kadar ‘internetten para kazanmak’ isteyenlere her geçen gün yenisi ekleniyor. İşte internetin patronlarına göre yapmanız ve yapmamanız gerekenler..

İnternetteki iş fırsatları iştah kabartıyor, az sermaye ve iyi fikri olan bu işe soyunuyor. Sanal ortamın patronları interneti paraya dönüştürmenin püf noktalarını anlattı. Ev kadınından beyaz yakalıya emekliden öğrenciye kadar ‘internetten para kazanmak’ isteyenlere her geçen gün yenisi ekleniyor.

İşte 14 başarılı girişimcinin ağzından internetten para kazanma tüyoları, YAP / YAPMA : önerileri;

GELİR MODELİNİ NETLEŞTİR
Ahmet Emre SarıMarkafoni Yönetim Kurulu Üyesi

YAP : İnternette iş kurmanın vakit ve emek isteyen bir iş olduğu unutulmamalı. Muhtemelen ilk 2 yıl geceniz gündüzünüz kalmayacak. Bir diğer önemli şey gelir modeli. Fikriniz iyi olsa da gelir modeliniz netleşmeden yola çıkmayın.
YAPMA : Aynı pazarda, başarılı bir örneği birebir kopyalamaktan kaçının. Tüketiciye mutlaka bir yenilik sunmuş olun.

SAKIN FİKRİNİZE AŞIK OLMAYIN
Nevzat Aydın – Yemeksepeti.com CEO'su

YAP : Girişimin başarılı olabilmesi için hem girişim fikrinin kendisi, hem doğru planlamış olması hem de doğru girişimci profili bir araya gelmeli.
YAPMA : Bazen girişimciler kendi akıllarına gelen fikirle o kadar beraber yaşıyorlar ki, ona aşık oluyorlar. Fikir alın. Girişimcilerin, işi tamamen objektif yorumlayacak kişiyi doğru bulmaları gerekiyor. Ondan sonraki aşamada ise ciddi bir araştırma süreci başlıyor.

KRİZLERDEN BÜYÜYEREK ÇIKAN ENDER SEKTÖRLERDEN
Hakan ORHUN - Elektonik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye’de  sektörün büyüklüğü 2 milyar dolar seviyelerinde. Bu rakam, her yıl yüzde 30-yüzde 50 arasında büyüyor. E-devlet gibi projelerin hayata geçmesi ile beraber internet daha ciddi amaçlar için kullanılacak. Bugün fiziksel olarak yaptığımız birçok iş internete kayıyor. İnternetten alışveriş ise bununla beraber daha yaygın hale gelecek… Şu anda Türkiye’de 5 milyon kişiyi aşkın bir kitle e-ticaret üzerinden alışveriş yaptı. Birkaç sene öncesine kadar erkekler daha yoğundu. Fakat giyim sitelerinin yaygınlaşması ile beraber kadınlarda e-ticareti yoğun olarak kullanmaya başladı. E-ticaret, hızlı karşılaştırma imkanlarıyla kişilerin istedikleri ürünlere hızlıca ulaşmalarını sağlıyor. Bu avantaj sayesinde e-ticaret bugüne kadar her kriz ortamından büyüyerek çıktı.

BAŞARI İLETİŞİMDEN GEÇER
Thomas Carroux - Bonprix Türkiye Genel Müdürü

YAP : Ürünlerimiz her zaman müşterilerimizle kurduğumuz iletişimin merkezinde yer alıyor…
YAPMA : Sosyal-medya, müşterilerimizle kurduğumuz iletişimde çok önemli bir rol oynuyor. Biz bu yolu, müşteri sadakatini artırmak için kullanıyoruz.

KAPASİTENİZİN ÜZERİNDE SİPARİŞ ALMAYIN
Emre Aydın - Ciceksepeti.com Kurucu Genel Müdürü

YAP : Çok iyi bir ekip kurmalı. İşe İyi bir iş planı ve iyi bir pazarlama planı oluşturmalı. Herşey müşteri için yapılmalı, müşterinin mutluluğu koşulsuz gözetilmeli. Teknoloji çok iyi takip edilerek, müşteriye en kolay ve en güvenli platformu oluşturmak için çalışılmalı.
YAPMA : Müşteriye odaklanmak yerine, rakibe odaklanmak. Kaliteye odaklanmak yerine, fiyata odaklanmak. Henüz tam hazır olmadan kapasitenin üzerinde sipariş almak.

HEMEN 3 AYDA PARA KAZANMAYI BEKLEMEYİN
Emek Kırbıyık - Dugun.com Genel Müdürü

YAP : 1 yıllık kişisel yaşam ve iş giderlerinizi karşılayacak bütçeniz olmalı. İşin size 3 ay sonra para kazandırmaya başlayacağını düşünmeyin.
YAPMA : Gelir modeli belli olmayan işlere girmeyin. ‘Site ilgi görsün, sonra kazanırız’ mantığının sonucu hüsran olabilir.

ONLiNE CHAT TÜKETİCİYE SANAL ALEMDE GERÇEK KİŞİ GÜVENİ VERİR
Muazzez Bodur - Koleksiyonerim.com Kurucusu

YAP : Güveni pekiştirmek için ana sayfada online ticaret güvencesini sağlayan güvenlik sistemlerinin logoları bulunmalı. Online chat ise tüketiciye gerçek bir kişi ile muhattap olmanın rahatlığını veriyor ve satışı artırıyor. 
YAPMA : Tüketicinin yazarak ya da arayarak kurduğu iletişime geç cevap vermek ya da vermemek, vaat edilen süreden geç teslimat gibi ticaretin işleyişinde hatalar yapmak kaybettiriyor.

HOŞNUTSUZ MÜŞTERİ ÇARPI 10 ETKİSİ YAPAR, UNUTMAYIN
Oğuz ŞENOL - Vipdükkan (Global Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)

YAP : Ürün tedarik zinciri, çok iyi oluşturulmalı , alımlarda fiyat çok önemli. İyi bir satış yada satın alma kadrosu gerekli. Sermaye çok önemli. Private shopping kulüpler arasında reklam çok gerekli. Lojistik ve lojistik altyapı çok önemli. Malları zamanında gitmeyen hoşnutsuz müşteri x 10 memnuniyetsizliği müşteri eder.
YAPMA : Özel alışveriş siteleri için birkaç milyon dolardan az sermayeniz varsa bu işe girmeyin.

EN ÖNEMLİSİ MÜŞTERİ GÜVENİ
Mehmet Gök - Bombastik Yönetici Ortağı

YAP : Müşteri ihtiyaç ve davranışlarını analiz edin. Aylık gelir-gider analizleri yapın. Hedefler koyun. Başarılı olmanın ilk adımı sağlam ilişkiden ve müşteri güvenlerinden geçer.
YAPMA : Motivasyonu düşürmeyin, işe olan inancı yitirmeyin. Uzun soluklu bir iş, başlanılan işi yarım bırakmamak gerekiyor.

HER ZAMAN BİR B PLANI OLMALI
Çiğdem Toraman - Daybuyday.com Genel Müdürü

YAP : Tek bir iş planı değil, iki farklı iş planı üzerinde çalışılması gerektiğini dikkate alın. A planı yürümediğinde hızla B planı uygulamaya alınmalı.
YAPMA : Projeyi aceleye getirip sistem tam olarak oluşturulmadan ve çalışma test edilmeden sitenin yayına alınmaması gerek.

SAYGINLIĞIN BİTMESİ İÇİN BİR TWEET YETER
Timur Altop - Kurdele.com CEO'su

YAP : En baştan mükemmeli hedeflemeyin. Müşterilerinizin davranışlarını öğrendikçe işinizi de buna adapte edin. Online işinizin gelişmesini sağlamak için çok sabırlı ve esnek olmanız şart.
YAPMA : Bir problem yaşandığında, bu durumun tüm dünyaya ilan edilerek saygınlığınızın yerle bir olması için tek bir Twitter mesajın yeterli.

HER FİKRE ÖZENME
Çağlar Erol – Enuygun.com Genel Müdürü

YAP : Bir çok girişimci, kafasındaki modele aşık olup modelin ne kadar başarılı olacağını düşünerek yola çıkar, ama işin parasal boyutunu çok düşünmez. Güçlü bir ekip, sıkı çalışma, hızlı karar yeteneği, ürüne ve mutlu müşteriye odaklanma, bir internet girişiminin başarısını getiren en önemli faktörler.
YAPMA : Yurtdışında gördüğümüz kimi örneklere özenerek yapılan harcamalar sonucu, başarılı olabilecek nice güzel fikirler daha alevlenmeye fırsat bile bulamadan sonlanabiliyor.

DOĞRU ZAMAN YOK!
Şehbal Eviner - Nishmark.com Kurucusu

YAP : İnternette en iyi zaman diye bir kavram yok. Çünkü tüm dünyaya açılıyorsunuz. Sizin fikrinizi daha önce bulmuş biri çok daha hızlı hareket etmeye başlamış olabilir. Çok başarılı bulduğunuz e-ticaret sitelerinin yapısı belki de size hiç uygun gelmeyebilir.
YAPMA : Hedef kitleniz nerede ise internette de orada olun. Gereksiz yerlerde bulunmak size zaman ve para kaybettirecektir.

HIZLI BAŞARIYA İNANMA!
Alper Tekin - Mekanist.net Kurucusu ve CEO’su

YAP : Girişimciler, başarısız olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak biraz korkmalı. Küçük ve odaklı başlanmalı ancak büyük problemi çözmek hedeflenmeli.
YAPMA : Kısa vadeli düşünmemeli. Dışarıdan pek çok projenin hızla başarıya ulaştığı düşünülebilir. İşin aslı bu sitelerin de uzun-acılı bir başlangıç sürecinden geçtiğidir.

Akşam Gazetesi kaynaklı bu haberimizi internet girişimcisi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

duru
duru
Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler...
Girişim Haber
Girişim Haber
Biz teşekkür ediyoruz.
Böylesi hızlı gelen yorumlar bizi daha güzel haberlerle karşınızda olmak için motive ediyor.

Sevgi ve Saygılarımızla.
Hakan Taylan
Hakan Taylan
Sektör de önce insanların başarı ve başarısızlık ile ilgili düşüncelerini bize aktardığınız için teşekkürler...
Serdar
Serdar
Bu tüyolardan faydalanamazsak ve para kazanamassak internetin patronlarına sorarım ben Smile
para
para
Konularında başarılı olmuş insanların yaşanmışlıklarından alınacak çok şey var.Odadan cıkmadan dışarıda rüzgar olduğunu anlamka çok önemli.Paylasımları için hepsine tesekkür ederim.
seydi
seydi
www.urgeclick.com/bulten/linkekle-parakazan.htm

Türkçe, sadece Türkiye den linklerin eklendiği index sitesi.

link ekle, para kazan
Vip Girişim
Vip Girişim
Çok faydalı bir yazı, teşekkürler.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor