Arya GSYF, AI Tabanlı Çözümler Sunan Vispera'ya Yatırım Yaptı

Arya GSYF, perakende sektöründe yapay zeka tabanlı çözümlerle fark yaratan teknoloji firması Vispera'ya stratejik bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Vispera, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül liderliğinde, 2014 yılında kurulmuş bir teknoloji firması. Derin bilgi birikimi ve deneyime sahip olan Vispera, perakende sektöründeki müşterilere iş süreçlerini dönüştürme ve müşteri deneyimini optimize etme olanağı sağlayan yapay zeka tabanlı yenilikçi çözümler sunuyor.

Arya GSYF'nin gerçekleştirdiği bu stratejik yatırım, Vispera'nın perakende sektöründe öncü yapay zeka tabanlı teknolojileriyle bir adım öne çıkmasını destekleyecek. FMCG ve perakende şirketlere ölçeklenebilir ve kâr arttırıcı çözümler sunması, Vispera'ya yapılan yatırımın etkileyici noktaları arasında yer alıyor.

Arya GSYF'nin sağladığı 250,000 ABD doları tutarındaki köprü finansmanı ile Vispera'nın değerlemesi 44,8 milyon ABD dolarına ulaştı. 35 ülke pazarında kendini başarıyla kanıtlayan Vispera daha önce Koç Grubu (Koç Holding, Koç GSYF, Inventram), Omurga, CaBo Capital, Esor Capital, Finberg, Keiretsu Capital ve Hayat SA gibi birçok başarılı VC'den de toplamda 13 milyon ABD doları yatırım almıştı.

Arya GSYF'nin Vispera'ya yatırım yapma kararı; tecrübeli ve başarılı kurucuların önderliği, şirketin güçlü ve genişleyen küresel müşteri ağı ve pozitif kârlılık sağlayan iş modeli ile destekleniyor. Vispera'nın ürünleri; işlevsellik, ölçeklenebilirlik ve teknolojik avantajlarıyla rakiplerinden ayrışıyor.

Vispera 35'den fazla ülkeye yüksek teknoloji ihraç ediyor ve Coca Cola, Unilever, Carlsberg, Colgate gibi global lider firmalarla çalışıyor. Vispera'nın FMCG ve perakende şirketlere sunmakta olduğu inovatif görüntü analiz çözümleri, sektörde yenilikçi bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor.

Vispera Hakkında:

Vispera, perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin mükemmelleştirilmesi hedefiyle kurulmuş bir teknoloji firması. Kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde Vispera, sektörde hali hazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümleri sunuyor.  

Vispera, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından 2014 yılında %100 Türk sermayesi ile kuruldu. Firma, geliştirdiği Vispera Görüntü Tanıma Servisi sayesinde mağazada çekilen raf fotoğraflarından hareketle, raftaki ürünleri pozisyonları ve adetleriyle birlikte tanıyor. Bu sayede raftaki ürün bulunurluğu, önyüz sayısı, rakiplere göre raf payı ve planogram uyumunu kontrol ederek SKU düzeyinde detaylı ve aksiyona dönüştürülebilir raporlar üretiyor. Söz konusu hizmet; insan gözünün ayırt edebildiği her ürünü, %96'nın üzerinde kesinlik ile tanıyor. Vispera, manuel uygulamaların 1 aya ulaşabilen raporlama sürelerine karşın çok daha hızlı, dolayısıyla uygulanabilir ve çok daha ekonomik çözümler sunuyor. Detaylı bilgi için: vispera.co

ARYA GSYF Hakkında:

Arya Kadın Yatırım Platformu ile Maxis ortaklığında kurulan Arya GSYF, Türkiye'nin ilk ve tek cinsiyet odaklı yatırım fonu olarak; yatırımlarını kurucuları arasinda en az bir kadın bulunan, büyüme potansiyeli yüksek şirketlere yapıyor. Vispera, Arya'nın Kiralarsin'dan sonra yaptığı ikinci yatırım oldu. Detaylı bilgi için: fund.aryawomen.com

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor