Umudu Kaybetmeyen Bir Hayat Hikayesi: Chris Gardner

Amerikalı iş adamı, yatırımcı ve motivasyon konuşmacısı Chris Gardner, başarılarla dolu hayat hikayesi ile birçoğumuzun hayranlıkla ve duygularını harekete geçirerek izlediği bir filme ilham kaynağı oldu.

Amerikalı iş adamı, yatırımcı ve motivasyon konuşmacısı Chris Gardner'ın hayatı, birçoğumuzun hayranlıkla ve duygularını harekete geçirerek izlediği bir filme ilham kaynağı oldu. 80'li yıllarda oğluyla beraber sokaklarda yaşam mücadelesi veren Gardner, şu anda yaklaşık 60 milyon dolarlık servetiyle "Umudunu Kaybetme" mesajını bizlere iletiyor.

Babasını hiç tanımayan Gardner, annesi ve üvey babasıyla büyüdü. Üvey babası alkol sorunuyla boğuşuyordu ve Gardner ile annesine sürekli şiddet uyguluyordu. Annesi üvey babasını öldürmeye teşebbüs edince, Gardner çocuk esirgeme kurumuna verildi.

Gardner, annesinin söylediği "İnanırsan istediğin her şeyi başarabilirsin, oğlum" sözlerine inanarak bu zorluklara rağmen başarmanın yollarını aramaya başladı. Asıl hikayesi 27 yaşında başlasa da, Gardner çocukluğunda geçirdiği zor zamanları aşmak için kararlılıkla mücadele etti.

1974 yılında San Francisco'ya medikal cihazlar satmak üzere gittiğinde, bir otoparkta gördüğü kırmızı bir Ferrari onun hayatını değiştiren bir anı oldu. Arabanın sahibi Bob Bridges, borsa ile ilgilenmesini teşvik etti ve Gardner'ın ilgisini borsaya çekti.

Gardner, bir şirkette staj yapmaya başladı ve bu staj sırasında borsa brokerlığı dersleri almaya başladı. Ancak maddi zorluklar onu yakaladı ve uzun bir süre oğlu Christopher Gardner ile birlikte sokaklarda yaşamak zorunda kaldı. Gardener, bu zorlu dönemi "Bir çocuğun çekmemesi gereken acıları çektim" şeklinde anlatıyor.

Ancak pes etmeyen Gardner, borsa brokerlığı derslerini tamamlayarak aynı yerde tam zamanlı bir işe girmeyi başardı. Maddi durumu düzelmeye başladı ve kendi danışmanlık şirketini kurarak kariyer basamaklarını hızla tırmandı. 1987 yılında Gardner&Rich adını taşıyan bu danışmanlık şirketi, Chicago, New York ve San Francisco'da ofisleriyle büyüdü.

Gardner'ın hayatını anlattığı "The Pursuit of Happyness" (Umudunu Kaybetme) kitabı Hollywood'un dikkatini çekti ve kitaptan uyarlanan aynı isimli film, 2006 yılında gösterime girdi. Will Smith'in başrolünde yer aldığı film (Umudunu Kaybetme), büyük bir başarı elde etti ve Smith'e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı getirdi.

Chris Gardner, serveti ve yaşam hikayesiyle milyonlara ilham veriyor. Dünya çapında hikayesini paylaşan Gardner, evsizlere yardım etmekten geri durmuyor ve kadına karşı şiddetin sona ermesi için çaba harcıyor. Kendi yaşadığı zorlukları "Karanlığa değil, ışığa doğru yürüdüm" şeklinde özetliyor.

Siz değerli okurlarımız için derlediğimiz makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor