GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı Başvurularınızı Bekliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğiyle Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı kapsamında kadın girişimcilere destek verilecek. Başvurular 22 Mayıs’a kadar alınacak. İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilere yönelik özelleşmiş hızlandırıcı faaliyetleri ve temiz teknoloji alanındaki kadın girişimcileri destekleyeceği Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı'na başvurular başladı.

Küresel Pazara Hazırlık

Bakanlığın paydaş olarak yer aldığı, ana yürütücüsünün TÜBİTAK olduğu Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nın (GCIP) 2. fazına temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin geliştirdikleri ürünlerin ticari performansının artırılması, yatırıma hazır hale gelmesi ve küresel pazara açılmaları amacıyla eklenen 'Temiz Teknoloji Alanında Kadın Girişimciler için Yatırıma Hazırlık ve Küreselleşme Modülü' ile projeler desteklenecek.

Hızlandırıcı faaliyetler ve yarışma ile temiz teknoloji çözümleri, yenilikçi girişimcilere dönüştürülecek. Ayrıca teknoloji doğrulama ve yatırıma hazırlık bileşenleri ile temiz teknoloji girişimcileri ulusal ve küresel pazara hazırlanacak.

Nasıl Başvurulacak

Proje kapsamında kadın girişimcilere 'Toplumsal Etkide Öncü Kadın Girişimci Desteği', 'Yenilikçi Kadın Girişimci Desteği', 'En İyi Gelişim Gösteren Kadın Girişimci Desteği', 'Genç Kadın Girişimci Desteği' kategorilerinde destek sağlanacak.

GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı başvuruları gcip. tech/country/turkiye adresi üzerinden 22 Mayıs'a kadar devam edecek. GCIP 2024 Hızlandırıcısına seçilen takımlar arasından seçilecek, kurucularından biri kadın veya en az bir üst düzey yöneticisi kadın olan takımlar modüle dahil edilecek.

Eğitim-Mentörlük Hizmeti

Seçilen adaylar Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek GCIP Türkiye 2024 Ulusal Akademisi'ne davet edilecek ve Ağustos-Kasım tarihleri arasında eğitim ve mentörlük hizmetleri alarak temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi iş fikirlerini geliştirme fırsatı elde edecek. Modül altında, girişimlerin yatırıma hazırlık seviyeleri uzmanlar tarafından değerlendirilecek, gelişime açık konularda takımların ihtiyaçlarına özel uzman mentörler atanacak, ustalık atölye çalışmaları ve yatırımcı buluşmaları gerçekleştirilecek.

GCIPTürkiye 2024 Hızlandırıcısı sonunda dereceye giren takımların temiz teknoloji alanındaki iş fikirleri çeşitli ödüller ile desteklenecek:

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ:
500.000 TL

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ:
350.000 TL

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ:
250.000 TL

Finale kalan en başarılı 10 Takım TÜBİ- TAK TEYDEB desteklerinden çeşitli avantajlar ile yararlanabilecek.

4 KATEGORİ VAR: 

  • Toplumsal Etkide Öncü Kadın Girişimci Desteği: 250.000 TL
  • Yenilikçi Kadın Girişimci Desteği: 250.000 TL
  • En İyi Gelişim Gösteren Kadın Girişimci Desteği: 250.000 TL
  • Genç Kadın Girişimci Desteği: 250.000 TL

Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı'na başvuru için bu linki inceleyebilirsiniz.

Takvim kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor