Sosyal Girişimcilik Nedir? Kime Sosyal Girişimci Denir?

Sosyal girişimcilik hakkında yapılan araştırmalar oldukça fazladır. Bu nedenle sosyal girişimcinin ne olduğu merak edilen konular arasında yer alır. İşte detaylar..

Sosyal girişimcilik hakkında yapılan araştırmalar oldukça fazladır. Bu nedenle sosyal girişimcinin ne olduğu merak edilen konular arasında yer alır. Sosyal girişimci ise toplumda var olan sorunların çözülebilmesi ve bu sorunlarda dönüşüm yaşanabilmesi için hizmet veren kişilerdir.

Bu hizmeti veren kişiler herhangi bir çıkar gözetmeden sorumluluk alır. Tüm elde ettiği kazançları sosyal sorumluluk projeleri için harcayan kişiler sosyal girişimci olarak tabir edilir.

Sosyal girişimci toplumsal faydayı göz önünde bulundurarak hizmet veren kişilerdir. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve birçok büyük şirket bu konu hakkında önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Birçok kişi sosyal girişimcinin kime dendiği hakkında çeşitli araştırma yapar. Toplumun faydasını göz önünde bulundurarak çeşitli işlemler yapan birçok kişiye sosyal girişimci denmektedir.

Kimler Sosyal Girişimci Olur?

Kimlerin sosyal girişimci olup kimlerin olamayacağı birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Sosyal girişimci adı altında birçok kurum ve kuruluşu sayabilmek mümkündür. Çeşitli okullar, çeşmeler yapan sivil toplum kuruluşları sosyal gelişimci olarak sayılabilen kurum ve kuruluşlar arasında yer alır.

Toplumların psikolojik ve sosyal durumlarını göz önünde bulundurarak ekonomik gelişmeler sağlayan kişiler sosyal girişimci olarak tabir edilir. Böylelikle kişilerin ekonomik anlamda kalkınmalarına yardımcı olurlar.  Sosyal girişimcilikte temel amaç kısa bir süre etki elde etmenin yanı sıra uzun vadeli etki elde etmek olmuştur.

Sosyal girişimci kişiler sosyal sorumluluk projelerinde kısa vadeli etki elde etmek yerine uzun vadeli etki elde etmek için çalışmalarını sürdürür. Bu nedenle sosyal sorumluluk projeleri genel olarak uzun vadede olumlu etkiler elde edebilmek için yapılan girişimlerdir. Sosyal sorumluluk projelerinde faaliyet gösteren birçok kişi sosyal girişimci olarak hizmet sunmaktadır. Burada önemli olan sosyal projelerde rol alırken herhangi bir beklentide olmamaktır. Yani maddi açıdan herhangi bir beklentide olmadan yapılan girişimlere sosyal girişimcilik denir. Toplumsal sorunların çözülmesi bu anlamda dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasında yer alır. Bu konu göz önünde bulundurularak sosyal sorumluluk kapsamında birçok toplumsal sorunun çözülebilmesi de mümkün olur.

Haber merkezi kaynaklı makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor