Yapay Zeka Destekli Çeviri Platformu DeepL, ABD'de Ofis Açıyor

Geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye’de Pro kullanımı aktifleştiren, yapay zeka destekli çeviri aracı DeepL, ABD’deki ilk ofisini açtı. Marka, bünyesindeki yapay zeka iletişim araçlarına gelen yatırımların artmasıyla birlikte en büyük üçüncü pazarı olan ABD’de ciddi bir büyüme öngörüyor. İşte detaylar..

İşletmelere küresel ölçekte büyümeleri için gelişmiş çeviri seçenekleri sunan DeepL, geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye’de Pro sürümünü piyasaya sürmüştü. Bu stratejinin bir parçası olarak; şirket, ABD’yi şirketin en büyük üçüncü pazarı olarak konumlandırmaya yönelik etki alanını genişleterek  ABD pazarındaki yatırımlarını artırdı. 

Şirketten bugün yapılan açıklamaya göre DeepL, ABD’deki ilk ofisini Teksas eyaletinin Austin şehrinde açılacağını duyurdu. 

DeepL Translator, Makine Çevirisi Alanında da Gücünü Kanıtladı

Son yılların en yenilikçi teknoloji şirketlerinden biri olan DeepL, geniş kitlelerce dünyanın en isabetli yapay zeka çeviri sistemi olarak değerlendirilen DeepL Translator sayesinde makine çevirisi alanında bir öncü haline geldi. Gelişmiş bir nöral ağ teknolojisi kullanan DeepL ekibi, isabetliliği değerlendirip düzenleyerek tüm sektörlerin gönül rahatlığıyla ve kolayca dünyaya açılmasını mümkün kılıyor. DeepL Translator, aynı zamanda müşteri verilerini güvende tutmak için kurumsal düzeyde güvenlik önlemleriyle destekleniyor. Dünya genelinde yüz binden fazla işletme, marka mesajını farklı dillere ve pazarlara tutarlı biçimde aktarmak için DeepL’in premium hizmeti olan DeepL Pro’yu kullanıyor.

DeepL’in kurucusu ve CEO’su Jaroslaw Kutylowski markanın ABD’deki yeni yatırımıyla ilgili şunları kaydetti;

Son birkaç yılda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pazarlarda benimsenme oranımızın böylesine hızlı bir şekilde artığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Yeni yatirimlarlarımızla birlikte Kuzey Amerika bölgesinde açtığımız yeni ofis, ABD pazarına ve bu pazarın potansiyeline olan inancımızın bir kez daha altını çiziyor.

DeepL İşletmelerin dil Engellerini Aşmasına Yardımcı Oluyor

Avrupa ve Asya’da büyük başarılara imza atan DeepL, ABD’de aralarında Coursera, TransPerfect ve Zendesk gibi tanınmış teknoloji şirketlerinin de bulunduğu etkileyici bir müşteri portföyü oluşturdu. ABD’li yatırım şirketleri IVP ve Bessemer Venture Partners’tan gelen finansman sayesinde DeepL’in B serisi turu daha geçen yıl 1 milyar avro değerlemeyle sonuçlandı. IVP genel ortağı Ajay Vashee şunları söyledi;

DeepL’in sektör lideri yapay zeka destekli çeviri yazılımı, dünyanın farklı noktalarında işletmelerin dil engellerini aşmasına yardım ediyor. Şimdiden Kuzey Amerika’da ses getirmeyi başaran DeepL’in Austin’de açtığı ofis, ABD pazarındaki büyümesini hızlandıracak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor