Bugüne Kadar Üretilmeyeni Üretti, İhracatta Hedef Yükseltti

Türkiye’nin ilk ışınlı dolgu cihazı, TÜBİTAK ile gerçekleştirilen ortak çalışma sonrası üretim bandından indi. Öncü Dental’in 5 ayrı profesör hocanın desteğini alarak geliştirdiği ürün Dubai’deki AEEDC fuarında tanıtıldı. İşte detaylar..

Türkiye’nin ilk ışınlı dolgu cihazı, TÜBİTAK ile gerçekleştirilen ortak çalışma sonrası üretim bandından indi. Öncü Dental’in 5 ayrı profesör hocanın desteğini alarak geliştirdiği ürün Dubai’deki AEEDC fuarında tanıtıldı. Yazılımı başta olmak üzere tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen ürünün yılın  ikinci çeyreği itibariyle dış pazarlara ihraç edilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin sağlık alanında başlattığı yerlileşme hamlesi meyvelerini veriyor. Geçen seneyi 350 milyon dolar ihracatla kapatan ve yerli üretim oranını yüzde 5 yılda yüzde 7’den yüzde 25’e çıkaran diş malzemeleri sektörü hem toplam ihracata hem de sağlıkta yerlileşme hamlesine destek vermeyi sürdürüyor.

Yaklaşık üç yıl önce Türkiye’nin ilk kanal eğesini üreten ve dış pazara ihraç eden Öncü Dental, Türkiye’nin ilk ışınlı dolgu cihazını üretim bandından çıkardı. Dental sektörün en büyük fuarlarından biri olan Dubai’deki AEEDC’te lansmanı gerçekleştirilen ürün, tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen yüksek teknolojili dental malzeme olma özelliği taşıyor. Dubai’deki fuarda sergilenen ürüne özellikle Avrupalı hekimlerin ve kliniklerin ilgisi oldukça yoğun oldu.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK İHRACATA ODAKLANDIK

Öncü Dental CEO’su Erkan Uçar, Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli üretim ışınlı dolgu cihazının TÜBİTAK ile ortak çalışma sonrasına hayata geçtiğini söyledi. Uçar şunları söyledi;

Başta yazılımı olmak üzere tüm üretim süreci Türk mühendislerimiz tarafından tamamlandı. 3 milyon TL Ar-Ge bütçesi ile yola çıktık ve 20 ayda üretim bandından çıkardık. Ürün geliştirmede restoratif diş hekimliği alanında 5 ayrı profesör hocamızın desteğini aldık. Türkiye’nin ilk yerli üretim ışınlı dolgu cihazının ihracatına bu yılın ikinci çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Hedefimiz bu ürünü bu yıl en az 20 ülkeye ihraç etmek. Öncü Dental olarak katma değeri yüksek ihracata odaklandık. Bu yıl toplamda 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. İhracatta mevcut pazarlarımızın dışında 'Kale' olarak belirlediğimiz bölgeler ve ülkeler var. Bunlar Latin Amerika, EMEA Bölgesi ve Hindistan.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor