Carbon Centrum, 5 Milyon € Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

Enerji dönüşümü ve sosyal etki üzerine çalışmalar yürüten Carbon Centrum, tohum öncesi yatırım turunun başarılı bir şekilde tamamlandığını duyurdu. Girişim; Logo Ventures, TechOne VC, InnoEnergy ve Antler’in katıldığı turda 5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı. İşte detaylar..

Carbon Centrum, tohum öncesi yatırım turunda karbon nötr bir gelecek vizyonunu paylaşan önde gelen yatırımcılardan 5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı. Tura; Logo Ventures, TechOne VC, InnoEnergy, Antler ve sektör uzmanı melek yatırımcılar katıldı. Startup dünyasında önemli bir geçmişe sahip, dinamik bir kurucu kadrosu olan girişim, başta mobilite, enerji ve perakende sektörlerinde faaliyet gösterenler olmak üzere 500'den fazla çalışana sahip sürdürülebilirlik stratejisi bulunan şirketlere hizmet sağlıyor. Gerçek zamanlı Scope 3 ölçümleri ve kapsamlı dengeleme stratejileri sunan Carbon Centrum, bu kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor.

Girişim, sürdürülebilirliğe dinamik bir yaklaşım sunarak şirketlerin Scope 3 emisyonlarını gerçek zamanlı olarak ölçmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, gerçekleştirdiği çalışmalarla şirketlere uyumluluğun ötesine geçme ve çalışanlarını da denkleme katarak çevresel etkilerinde kapsamlı bir değişiklik yaratma imkânı tanıyor.

Yatırım turuna ilişkin açıklamalarda bulunan Carbon Centrum CEO’su Çağrı Selçuklu şunları söyledi;

Bu yatırım turu, Carbon Centrum için önemli bir adımı temsil ediyor. Bu dönüşümsel yolculuğa başlarken kurucularımız, zengin girişimcilik geçmişlerinden de faydalanarak; mobilite, enerji ve perakende sektörlerindeki şirketlerle iş birliği yapmaya odaklandı. Bu iş birlikleri, şirketlere sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını sağlamanın yanı sıra, çalışanlarını sürece dahil etme olanağı tanıyacak.

Carbon Centrum, 6 ay önce “day 0” yatırımıyla faaliyetlerine başladı

6 ay önce Antler Norveç’den aldığı yatırımla faaliyetlerine başlayan Carbon Centrum, ardından Innovation Norway’den teşvik yatırımı aldı. Girişim, 2024 yılında ise pilot projelere başladı.

Carbon Centrum, çalışanların katılımını sağlayıp şirketlerin iç kaynaklarını kullanarak emisyonları dengelemek için benzersiz bir yaklaşıma öncülük ediyor. Şirketler, çalışanlara sürdürülebilirlik girişimlerine aktif olarak katılma fırsatları yaratarak, sadece karbon ayak izlerini azaltmakla kalmıyor aynı zamanda, çalışanlar arasında çevresel sorumluluk kültürü geliştirebiliyor.

Çalışanlar; mobilite, alışveriş ve enerji tüketimi faaliyetlerinden oluşan emisyonları otomatik olarak takip edebiliyor. Bu takip işlemi tamamen otomatik olarak gerçekleşiyor ve ardından onaylanarak, CarbonID uygulamasından eylemlerinin çevresel etkileri öğrenilebiliyor. 

Carbon Centrum, şirketlerin sürdürülebilirlik çabalarını kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına sorunsuz bir şekilde entegre edebilmelerine de olanak tanıyor. Çalışanlar, sadece daha yeşil bir gezegene katkıda bulunmakla kalmayıp, aynı zamanda ek gelir imkanına da sahip oluyor.

Startup dünyasında önemli bir geçmişe sahip bir kurucu kadrosu olan Carbon Centrum’da kurucuların kolektif vizyonu ve çevresel sürdürülebilirliğe olan tutkusu, girişimin gezegen üzerinde kalıcı bir etki yaratma konusundaki kararlılığını gösteriyor. 

Logo Ventures Yönetici Ortağı Merve Zabcı yaptığı açıklamada Carbon Centrum ekibinin farklı coğrafyalarda çok iyi marka ve ürün yönetim tecrübesi olduğunu ve kısa zamanda Sentiance ve Neonomics gibi uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri iş birlikleriyle Kuzey Avrupa Pazarı’na hızlı bir giriş yaptıklarını dile getirdi. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor