Biyoteknoloji Girişimi Onima, Yatırım İçin Fonlamaya Çıktı

Koyun Yününden amino asit, organik ve organomineral gübre üreten biyoteknoloji girişimi Onima fonbulucu platformunda yatırım turuna çıktı. Şirket paylarının yüzde 10’unun yatırımcılara arzıyla 12 milyon 100 bin TL fona hedefleniyor. İşte detaylar..

Organik ve organomineral gübre üreticisi Onima girişimi, fonbulucu platformunda paya dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. Yüzde 90 oranında  proteinden oluşan koyun yününden bitkilerin kökleri ve yaprakları ile alabileceği formda amino asit üretimi yapan şirket, özkaynakları ile kurduğu tesisinde aylık 25 ton üretim kapasitesine sahip. Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği AR-GE çalışmalarıyla sadece aminoasidin sentezlenmesi yöntemini değil, teknik donanım ve alt yapı bilgisini de üreten Onima’nın tescilli ürünlerini doğrudan çiftçilere, bayilere ve diğer gübre üretici firmalara gübre katkı maddesi olarak satışa sunulacak. 

Kitle fonlama kampanyasında şirket paylarının yüzde 10’unun yatırımcılara arzıyla 12 milyon 100 bin TL fona ulaşmayı hedefleyen girişim, elde ettiği finansman ile üretim kapasitesinin artırarak ihracat odaklı bir yapıya geçmeyi planlıyor. Kampanyanın ön talep toplama sürecinde yatırımcılardan 15 milyon TL talep alarak erken aşamada hedefini tutturma eğilimi gösteren Onima, ön talep toplama aşaması devam ederken 100 tonluk satış sözleşmesi ve aynı şirket ile 451 bin dolarlık ihracat anlaşması gerçekleştirdi. Böylece bir yıl için hedeflediği yaklaşık 1,8 milyon dolarlık satış hedefinin 451 bin dolarına tek bir şirket ile yaptığı anlaşma ile ulaşan girişim şirketi, 2024 yılı itibariyle ilk beş yılda 485,2 milyon TL ciro ve  347,1 milyon TL brüt kar için kolları sıvadı.

Onima’dan gelen bilgiye göre, 16 Ocak Salı günü başlayan kampanyada ön yatırım talebi oluşturarak turun ilk beş gün içerisinde en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırım yapan yatırımcılara ek olarak yüzde 20 bedelsiz pay dağıtımı yapılacak. Bireysel ve kurumsal tüm yatırımcıların minimum 100 TL ile yatırım yapabileceği turun 6 Mart 2024’e kadar devam etmesi planlanıyor. 

Üretim kapasitesini günlük 75 tona çıkaracak

Yatırım turu hakkında konuşan Onima Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Sabri Öztürk şunları söyledi;

Hayvansal kaynaklı amino asit ve amino asit bazlı organomineral gübreleri yurt içi ve dışı pazarlarının istediği normlarda, daha büyük hacimlerde üretebilmek amacıyla yatırım turuna çıkmaya karar verdik. Şu ana kadar öz kaynaklarımız ile kurduğumuz üretim tesisinin kapasitesi aylık 25 ton. Özellikle yurt dışı satış potansiyelimizi artırmak için üretim kapasitemizi artırmamız gerekmekte. Başarılı fonlama sonrası ulaşmayı hedeflediğimiz finansal kaynak ile kapasitemizi günlük 75 tona çıkarmak için kazanlar, reaktör, parçalayıcılar, karıştırma ve depo kazanları, dozajlama ve paketleme üniteleri, kimyasal sarf malzeme yatırımı yapacağız. Ayrıca elde ettiğimiz finansmanı personel, operasyonel giderler, yurt dışı fuar ve diğer tanıtım giderleri için kullanacağız. Kurucu ortaklarımızın gübre ve bitki besleme sektöründeki tecrübeleri, bitkisel üretim birikimleri ve bu projenin çıktıları birleştiğinde büyük bir potansiyel ortaya çıktı. Sektörde mevcut oyuncuların üretim prosesleri ve maliyetleri dikkate alındığında inovatif üretim teknolojimiz ile rakiplerimizden ayrışıyoruz. Bu niteliklerimiz üretim, satış ve ihracat noktasındaki bize büyük bir avantaj yaratıyor. Söz konusu potansiyelimizle kısa sürede yüksek ciro üreten bir şirket haline dönüşeceğimize eminiz. 

Organik ve organomineral gübre üretim girişimi Onima hakkında detaylı bilgi için onima.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Kitle Fonlama Platformu Fonbulucu hakkında detaylı bilgi için fonbulucu.com web adresini ziyaret edebilir, Onigma kampanya adresine fnb.lc/onima kampanya videosuna ise:fnb.lc/onima-video linklerinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor