Girişimcilik, Türkiye'de Liselerde 81 İle Yayılıyor

İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan GençBizz Lise Girişimcilik Programı artık Türkiye’nin 81 ilinde yerini aldı. Liseli gençler Türkiye’nin 81 ilinde Gençbizz şirketlerini kurdu. İşte detaylar..

Genç Başarı Eğitim Vakfı, girişimci zihin yapısına sahip gençlerin ve çocukların yetişmesi için çalışmalarına yön verirken, iş dünyasındaki profesyonellerin ve girişimcilerin programlara aktif katılımlarını sağlayarak iş dünyası ve eğitim arasında köprü kuruyor. GençBizz Lise Girişimcilik Programı, vakfın 24 yıldır Türkiye’de uygulamakta olduğu, 14-18 yaş grubu lise öğrencilerinin rehber öğretmenleri ve iş dünyası gönüllü mentorları eşliğinde bir eğitim yılı boyunca girişimcilik becerilerini yaşayarak öğrendiği bir ekonomik eğitim programı olarak büyük ilgi görüyor. Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Genç Bizz Lise Girişimcilik Programı; Türkiye genelinde T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü protokolü kapsamında lise öğrencilerine yönelik “yaparak öğrenmeye dayalı” bir girişimcilik programı. Genç Bizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında öğrenciler; rehber
öğretmenleri, iş dünyasından mentorları ile okullarında kendi girişimlerini kurup, işletip, ürün/hizmetlerini üretip, pazara sunup program sonunda da şirketlerini tasfiye ediyor.

Genç Bizz Lise Girişimcilik Programı Artık 81 ilde 

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın artık Türkiye genelinde 81 ile ulaştığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti;

GençBizz, liseli öğrenciler için iş yaşamına açılan bir kapı olmakla beraber, iş deneyimini simülasyon ya da yalnızca tasarım aşamasında olan bir proje üzerinde değil, bir girişimin tüm aşamalarında görevler üstlenerek bilfiil deneyimlemelerini sağlayan bir programdır. Programa katılan gençlerin %82’si bu programın ardından kariyer yollarını şekillendirmektedir. Gençler, program kapsamında yürüttükleri tüm aşamalar, aldıkları eğitimler ve mentorluk ile iş yaşamına hazır, 21 yy. becerileri ile donanmış ve finansal yeterlilikleri gelişmiş olarak programdan mezun oluyorlar. GençBizzliler program sonunda almaya hak kazandıkları ESP – Enrepreneurial Skills Pass (Girişimcilik Becerileri) Sertifikası ile ulusal ve uluslararası staj, eğitim ve istihdam imkanlarına erişim fırsatı yakalıyor, yurtdışı üniversiteleri için kritik bir referans kaynağına erişmiş oluyorlar. Artık Türkiye’nin her yerinde girişimlerimiz kuruldu, gurur verici bir tablo.

GençBizz Lise Girişimcilik Programı hakkında daha fazla bilgi için gencbasari.org/gencbizz/ web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor