Boğaziçi Ventures'ten Oyun Sektörüne Lokum Games'e Yatırım

2023 yılının son çeyreğini farklı dikeylere yaptığı yatırımlar ile kapatan Türkiye’nin yenilikçi girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures, dikkat çekici oyunu Zula Mobile ile adını sıkça duyduğumuz Lokum Games'i BV Growth portföyüne dahil etti.

Boğaziçi Ventures 2023 yılını birçok yerli oyun girişimine yaptığı yatırımlarla kapattı. Birbiri ardına tamamlanan yatırım süreçlerinin sonuncusu ise Zula Mobile ile tanınan oyun geliştirme şirketi Lokum Games oldu. Boğaziçi Ventures, Lokum Games'in global pazarda genişleme potansiyelini ve sağlam iş modelini destekleyerek, yetenekli ekibinin uluslararası başarısını hızlandırmayı hedefliyor. 

Lokum Games yatırımı ile ilgili olarak Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek şunları söyledi;

Girişimcilere destek vermek ve özellikle maddi desteğin yanı sıra onlara büyüme yolculuklarında mentorluk yapabilmek hedefimiz doğrultusunda en iyi bildiğimiz alanlarda yatırım yapmaya devam ediyoruz. Oyun sektörü de bu alanlardan birisi. Lokum Games ekibi uzun zamandır başarılı çalışmalarını takip ettiğimiz bir ekip. Hem oyun geliştirme konusunda hem de kapsayıcılık konusundaki vizyonu bizimle örtüşen bu ekibin hem yeni geliştirdiği oyunu hem de uzun vadedeki oyun stüdyosu olma hedefini onlarla omuz omuza desteklemek bizim için heyecan verici bir yolculuk olacak. Tüm diğer oyun yatırımlarımızda olduğu gibi bu yatırımımızla da Boğaziçi Ventures olarak, Türk oyun endüstrisindeki dönüşüm ve büyüme sürecine öncülük etmeye devam ediyoruz.

Lokum Oyun ekibi, kurucu ortak ve CTO Özgür Soner önderliğinde 10 yılı aşkın süredir birlikte oyun geliştiren bir ekip olarak TR ve MENA bölgesinde çok başarılı bir şekilde yaratılan Zula markasını takiben “Shooter” segmentinde edindikleri tecrübe ile "Lokum Mobile Shooter Platformu"nu kullanarak yeni nesil bir Mobil Shooter Oyunu olan "Tactical Strike"ı geliştirmiştir. Bu platform, 4 yıl süren çalışmalar ve 4 milyon USD yatırım ile hayata geçirilmiştir.

Tactical Strike, dünya çapında geniş bir kitleye hitap etmeyi hedefleyen, Batı ve Asya pazarlarına yönelik bir oyun olarak tasarlanmıştır ve “Lokum Mobile Shooter Platformu” üzerinde hayata geçirilecek ilk oyun projesidir. Oyun, kadın oyuncuları da hedef alacak şekilde tasarlanmıştır. Oyunun gelir modeli, uygulama içi satın alımlar (IAP) ve reklamlardan oluşuyor. Tactical Strike'da, gerçek parayla satın alınabilen Tactical Strike Credits gibi birden fazla para birimi bulunuyor. Oyunda 100'den fazla benzersiz silah, çeşitli silah yükseltmeleri, 20 farklı karakter ve 10.000'den fazla özelleştirme seçeneği mevcut. Karakterler ve silahlar için geniş özelleştirme imkanları sunuluyor. Ayrıca, görevler, sözleşmeler ve başarılar içeren bir Battle Pass sistemi bulunuyor. Oyuncular, video reklamları izleyerek bonuslar, zaman atlamaları, ücretsiz para birimleri ve gacha ödülleri kazanabiliyorlar.

Tactical Strike, Asya ve Batı tarzlarını, giyim, saç ve aksesuar özelleştirmeleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Oyunda klanlar, arkadaşlık/parti bonusları, hediye gönderme ve sosyal medya entegrasyonları gibi sosyal özellikler de bulunmakta. Pazarlama stratejisi, özellikle genç kitlelere ulaşmayı ve kadın oyuncuları da hedeflemeyi amaçlayan Lokum Games ekibinden Kurucu Ortak ve CEO Genco Alp yatırım hakkındaki düşüncelerini şöyle aktardı;

Lokum Games olarak uluslararası standartları yakalayacağını düşündüğümüz bir Mobile MMO FPS oyunu geliştirdik. Zula markası ile özelikle Türkiye ve MENA bölgesinde edinmiş olduğumuz tecrübeleri bu yeni oyunumuzda tüm global oyun severlerin beğenisine sunacağız. Boğaziçi Ventures ve APY tarafından lead edilen bu yatırım turu sayesinde güçlü bir lansman planı ile 2024 Q1 içerisinde Beta Launch sürecimizi başlatacağız. Umarım bu iş birliğimiz önümüzdeki dönemde gelişerek devam eder ve Lokum Games “Mobile Shooter” segmentinde global ölçekte hedeflediği game studio olma pozisyonunu alır.

Lokum Games’in yatırımcılarından olan APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli ise yatırımları hakkında şunları söyledi;

Türkiye ve MENA bölgesinde elde ettikleri başarılarla kendini ispatlamış, global çapta da büyük başarılar elde edeceğine inandığımız çok güçlü bir ekibe yatırım yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bilişim Vadisi fonumuz ile oyun dikeyinde de potansiyeli yüksek teknoloji firmalarına aktif olarak yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Boğaziçi Ventures, 2023 yılında daralan pazara rağmen hedef dikeylerindeki Türk teknoloji girişimcileri arasından seçtiği firmalara yatırımlarını başarı ile tamamladı. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor