GLOBAL MD Portföy'den Ödüllü Biyoteknoloji Buluşuna Yatırım

Global Menkul Değerler’in yüzde 100 iştiraki Global MD Portföy, nitelikli yatırımcılar ile oluşturmuş olduğu Health Tech Sağlık Teknolojileri GSYF aracılığıyla AVB Biyoteknoloji AŞ’ye yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzaladı. İşte detaylar..

Global Menkul Değerler’in yüzde 100 iştiraki Global MD Portföy, nitelikli yatırımcılar ile oluşturmuş olduğu Health Tech Sağlık Teknolojileri GSYF aracılığıyla AVB Biyoteknoloji'ye yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzaladı. AVB Biyoteknoloji, Quantum Sinyali Tedavisi ile vücutta yer alan hem virüs hem de bakterileri ortadan kaldıran bir buluşa imza attı.

Global MD Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez şunları söyledi;

Buluşların hayata geçmesi için finansal desteğin öneminin farkındayız. Geçen yüzyılın tıp alanında en önemli bilimsel gelişmesi olarak kabul edilen penisilinin icadından sonra bir Türk şirketinin hem bakteriler hem de virüsler üzerinde bu kadar etkili bir tedavi sistemi geliştirmesi bizi hem mutlu etti. Aynı zamanda da bu alanda yatırım imkanlarının oluşturulmasına teşvik etti.

Yüksek hizmet standartlarıyla sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunan Global Menkul Değerler’in yüzde 100 iştiraki Global MD Portföy, nitelikli yatırımcılar ile biyoteknoloji yatırımları sağlamak amacıyla oluşturduğu Health Tech Sağlık Teknolojileri GSYF aracılığıyla AVB Biyoteknoloji AŞ’ye yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzaladı.

Yüzde 100 yerli biyoteknoloji şirketi olan AVB Biyoteknoloji AŞ, Quantum Sinyali Tedavisi adı verilen tıp dünyasında yeni bir tedavi sistemi geliştirdi. Bu tedavi ile vücut içinde tüm virüs ve bakterileri ortadan kaldıracak moleküller oluşturmayı başararak, 2021 yılında İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) kapsamında Biyoteknoloji alanında en iyi buluş seçilerek altın madalya kazandı.

 ‘Finansal desteğin öneminin farkındayız’

Biyoteknoloji alanında kurmuş oldukları fon ile bu alandaki girişimlere önemli bir destek sağladıklarını kaydeden Global MD Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez sözlerine şöyle devam etti;

Buluşların hayata geçmesi için finansal desteğin öneminin farkındayız. Geçen yüzyılın tıp alanında en önemli bilimsel gelişmesi olarak kabul edilen penisilinin icadından sonra bir Türk şirketinin hem bakteriler hem de virüsler üzerinde bu kadar etkili bir tedavi sistemi geliştirmesi bizi hem mutlu etti. Aynı zamanda da bu alanda yatırım imkanlarının oluşturulmasına teşvik etti. Ülkemizdeki bilimin gelişmesi adına ve dünyaya yayılmasında bu öncü adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz. Fona yatırım yapan nitelikli yatırımcılarımız ile birlikte bir Türk şirketinin Tıp dünyasında ses getirecek buluşuna yatırım yapmak heyecan verici.

*Nitelikli Yatırımcı: Nitelikli yatırımcı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun yatırım kuruluşlarına ilişkin düzenlemelerinde tanımlanan ve talebe dayalı olarak profesyonel kabul edilenler de dahil profesyonel müşteriler oluyor. Yatırım fonları, emeklilik fonları, menkul kıymetler yatırım ortaklıkları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, özel finans kurumları, portföy yönetim şirketleri, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20’nci maddesi uyarınca kurulmuş olan sandıklar, kamuya yararlı dernekler ile nitelikleri itibariyle bu kurumlara benzer olduğu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenecek diğer yatırımcılar ve halka arz tarihi itibariyle en az 1 milyon Türk Lirası tutarında Türk ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip olan gerçek ve tüzel kişiler nitelikli yatırımcılar arasında yer alıyor.

AVB Biyoteknoloji hakkında detaylı bilgi için avbbio.com, Global MD Portföy hakkında detaylı bilgi için global.com.tr web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor