Biyoteknoloji Çözümleri Geliştiren Girişim Bak-Tek Yatırım Aldı

Sürdürülebilir biyoteknoloji alanında patentli teknolojiler geliştiren ve baz parametrelerin sağlanması konusundaki çalışmalarıyla ödüllendirilen Baktek, Türkiye'deki yatırımlara odaklanan özel sermaye şirketi PCP Teknoloji Fırsatları Fonu'ndan yatırım aldığını duyurdu.

Başta atık suların merkezi sistemlere salımında çevreye verilen zararı önlemek, suyun tekrar kullanımını sağlamak için yağ tutucular, atık su hatları, paket arıtmalar ve atık su arıtma tesisleri gibi yerlere entegre edilebilen çözümler geliştirdiklerini söyleyen Baktek’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Alp Taşan şunları söyledi; 

Atık suların dünyamıza verdiği zararların en aza indirilmesi vizyonuyla çıktığımız bu yolculukta, yüksek teknolojilerimizle halihazırda pek çok noktada sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyoruz. Aldığımız yatırımla Baktek’in genişleme adımlarını hızlandırmaya, tüm canlıların yaşamı için vazgeçilmez olan su kaybını engellemeye devam edeceğiz. 

Geleneksel Uygulamalara Kıyasla Daha Etkin Atık Su Arıtması Sağlıyoruz

Sürdürülebilir biyoteknoloji çözümleri geliştiren şirket olarak, patentli teknolojilerle geleneksel uygulamalara kıyasla daha etkin atıksu arıtması sağladıklarını belirten Taşan şöyle devam etti;

En az bakım gereksinimi, enerji verimliliği ve tak-çalıştır kolaylığıyla öne çıkan, IoT teknolojisinden güç alan BioGuy ve BioSea gibi ürünlerimiz; endüstriyel alanların, otellerin, alışveriş merkezlerinin, restoranların, hastanelerin, su dağıtım şirketlerinin, ev ve işyerlerinin de dahil olduğu onlarca noktada kullanılıyor. Türkiye’de ve yurt dışında 100’den fazla şirket, firmamızın çözümlerini tercih ediyor. 

Türk Şirketlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Büyümelerini Desteklemeyi Sürdüreceğiz

Baktek’in bu yatırımla uluslararası pazarlarda büyümeye, Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarını artırmaya yönelik adımlarını hızlandıracağını belirten PCP Yönetici Ortağı Özlü Yalaza şunları söyledi;

 Küresel bir biyoremediasyon çözümleri platformu oluşturulması yolunda Baktek Kurucu Ortakları Alp Taşan ve Murat Boygar Tatar ile güç birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. PCP olarak hızlı büyüyen, ihracat odaklı ve teknoloji destekli şirketlerin başarılı liderleri ve güçlü yönetim ekipleriyle ortak olarak, Türk şirketlerinin yurt içi ve yurt dışı büyümelerini desteklemeyi sürdüreceğiz.

Biyoteknoloji çözümleri geliştiren girişim Bak-Tek hakkında detaylı bilgi edinmek için bak-tek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor