Türkiye'de Yeni Fikirleri Destekleyen En İyi 40 İşveren Açıklandı

Çalışan deneyimlerine göre Türkiye’nin en inovatif ve yeni fikirleri destekleyen iş yeri kültürüne sahip organizasyonlarını gösteren Great Place To Work® Innovation By All™2023 Listesi açıklandı. Çalışan sayısına göre 5 kategoriye ayrılan listede 40 organizasyon yer aldı. İşte detaylar..

Çalışanlara yenilikçi bir iş yeri deneyimi sunan ve yöneticilerinin çalışan fikirlerine önem verdiği organizasyonların yer aldığı Great Place To Work® Türkiye Innovation by All™ 2023 Listesi açıklandı. Great Place To Work® Sertifikası™ sahibi organizasyonların değerlendirmeye dahil olduğu listede, çalışan sayısına göre 5 kategoride 40 organizasyon yer aldı. 10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi’nde Boosmart birinci olurken 100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi’nin birincisi Tosunoğlu Tekstil oldu. Kalkınma Yatırım Bankası 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi birincisiyken Magna Exteriors & Mirrors ise 500-999 Çalışan Sayısı Kategori’nde birinci sırada yer aldı. 1000’den fazla çalışana sahip organizasyonlar kategorisi birincisiyse GDZ Elektrik Dağıtım oldu.

Great Place To Work® Türkiye Innovation by All™ 2023 Listesi’nin oluşturulması için Ağustos 2022 ile Eylül 2023 tarihleri arasında sertifikasyon sürecine dahil olan 400’e yakın organizasyon değerlendirildi. Bunlar içerisindeyse inovasyona ve yeni fikirleri destekleyen iş yeri deneyimine işaret eden 12 adet Trust Index™ sorusuna çalışanların olumlu cevap verme oranlarına bakıldı ve nihai listeye 167 organizasyon aday oldu. Bu organizasyonlara gönderilen ilave dokümanlara verilen cevaplarla da Great Place To Work® Türkiye Innovation by All™ 2023 Listesi belirlendi.

Çalışanların fikir ve önerilerini desteklemek inovasyon hızına büyük katkı sağlıyor

Yeni iş dünyasında organizasyon ve yöneticilerin bugüne kadarki en zor koşulların içerisinde olduklarını belirten Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak şunları söyledi:

“Artık tamamen yeni bir iş dünyası ortamına sahibiz ve mevcut koşullar, önceki zamanlarla kıyaslanamaz şekilde karmaşık ve zorlayıcı. Bir yandan işyerinde birbirinden çok farklı nesiller aynı ortamı paylaşırken ayrıca etnik köken ve cinsiyet gibi çeşitlilik de kurum ve yöneticileri yeni uygulamalar geliştirmeye zorluyor. Bu şartlar nedeniyle artık eskisi gibi herkese uyan tek bir yönetim tarzının uygulanması mümkün değil. Çalışanların organizasyon ile ilgili öncelikleri, beklentileri ve deneyimleri de her zamankinden daha fazla çeşitlilik içeriyor olsa da, pozitif bir çalışan deneyimi, organizasyonların inovasyon yetkinlikleri için en elzem konuların başında geliyor. Sürdürülebilir bir gelecek hedefleyen tüm organizasyonlar inovasyonu, yani değişim ve yenilenmeyi, kurum kültürlerinin önemli bir parçası haline getirmeliler. Yöneticiler ve liderler, çalışanlarının fikir ve önerilerini dikkate aldıkları bir iş yeri kültürü inşa ettiklerinde, fikir ve önerilerinin dinlendiğini düşünen çalışanlar, organizasyonun başarısı için yeni fikirler üretme konusunda daha istekli oluyorlar. Böylece organizasyon içerisinde yenilikçi fikirlerin tartışıldığı ve hayata geçirildiği iklimler oluşturulması sağlanıyor. Bu deneyimi yaşayan çalışanların organizasyona olan bağlılıkları artarken ayrıca organizasyonlarını yakın tanıdıklarına ‘harika bir iş yeri’ olarak önerme olasılıkları 3 kat daha fazla oluyor. Nihayetinde de organizasyonlar birer yüksek performanslı organizasyonlar haline geliyorlar. Ne mutlu ki ülkemizde sürdürülebilir kalkınma adına inovasyona verilen değer artıyor. Organizasyonlarımız hızlanan süreçler, dijitalleşme, hibrit çalışma modeli veya esnek çalışma saatlerine uyum gibi konularda hızlı adım atmayı öğrendiler. İnovasyon kültürüne verdikleri değerle birlikte yüksek ekonomik performans, çalışan devir hızında düşüş, ticari fayda ve iyi bir kurum kültürü elde edebildiler. Great Place To Work® Türkiye Innovation by All™ 2023 Listesi’nde yer alan 40 şirketimizi tebrik ederiz.”

İnovasyonda ivme kazanmanın yolu, organizasyondaki güven kültüründen geçiyor

Great Place To Work® Türkiye Innovation by All™ 2023 Listesi hazırlanırken kaynak olarak alınan Trust Index™ çalışan deneyimi anketine bakıldığında çalışan nezdinde Güvenilirlik başlığı büyük oranda öne çıkarken ayrıca Hakkaniyet, Saygı ve Gurur boyutlarına işaret eden soruların da önem kazandığı görülüyor. Güvenilirlik boyutunda yer alan “Yöneticiler yetkindir ve işlerini iyi yapar” sorusuna liste şirketlerinde olumlu yanıt oranı yüzde 84’ken aynı soruya standart şirket çalışanları sadece yüzde 56 oranında olumlu yanıt verdiler. “Yöneticilerin söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutuyor” sorusuna verilen cevaplarda da liste şirketlerinde yüzde 80’e karşılık yüzde 48’lik olumlu yanıt oranı tespit edildi. “Üst düzey yöneticilerimiz şirketimizin en iyi özelliklerini, en iyi şekilde temsil etmektedir” sorusuna olumlu yanıt veren liste şirketi çalışan oranı yüzde 89, standart şirket çalışan oranı yüzde 68. Bir başka büyük fark ise Hakkaniyet boyutunda yer alan “Eğer bana haksızlık yapıldığı için bir şikayette bulunursam bunun adilce değerlendirileceğinden eminim” sorusunda görülüyor ki buradaki olumlu yanıt oranı farkı yüzde 32’yi buluyor. Saygı boyutunda yer alan “Yöneticiler bana insan olarak değer veriyor ve sadece iş gücü olarak görmüyor” sorusuna olumlu yanıt oranındaysa fark yüzde 29.

Innovation By All™ 2023 Liste Şirketleri

10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Boosmart Marketing Intelligence Agency
  2. Ron Digital
  3. FOXHR Turkey
  4. Kriko Bilişim Ve Bilgi Teknolojileri
  5. PUBINNO INC
  6. Codeway Yazılım
  7. E-COMMINT
  8. LGT Logistik

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Tosunoğlu Tekstil 
  2. Esas Gayrimenkul
  3. ARD Grup
  4. Sodexo Avantaj (Pluxee)
  5. Lansinoh
  6. Ekin Smart City Teknoloji
  7. EDENRED
  8. AlbarakaTech Global 
  9. Mastercard Türkiye
  10. HangiKredi
  11. United Payment

250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Kalkınma Yatırım Bankası
  2. Teknasyon
  3. AbbVie
  4. Organik Kimya
  5. Elsan Elektrik
  6. Amcor Flexibles İstanbul
  7. Aydem Elektrik Perakende
  8. Kale Pratt & Whitney

500-999 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Magna Exteriors & Mirrors
  2. Akra Hotels
  3. Saat&Saat
  4. AstraZeneca Türkiye
  5. Aydem Yenilenebilir Enerji
  6. TurkNet

1000+ Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. GDZ Elektrik Dağıtım
  2. DHL Supply Chain
  3. Atasun Optik
  4. ETB Group
  5. ADM Elektrik Dağıtım
  6. DHL Express
  7. Sahibinden.com

Great Place To Work® Türkiye Innovation by All™ 2023 Listesi'ni bu linkten detaylı inceleyebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Kategori: Araştırma / Rapor, İş Dünyası, İş Fikirleri, İnovasyon, Şirket Haberleri

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor