Bill Gates Tavsiye Etti: Haftada 3 Gün Çalışabiliriz! Peki Nasıl?

Yapay zeka bazı olumlu değişimleri beraberinde getirebilecek olsa da, Gates daha önce yapay zekanın yanlış kullanılması halinde ortaya çıkabilecek riskleri kabul etmişti. Öte yandan yapay zeka bazı olumlu değişimleri beraberinde getirebilir. Peki nasıl?

Bill Gates'e göre teknoloji insanların yerini alamayabilir, ancak 3 günlük bir çalışma haftasını mümkün kılabilir.

Milyarder, 21 Kasım Salı günü yayınlanan "What Now?" podcast'inde Trevor Noah'a katıldı. Noah, yapay zekanın istihdam üzerindeki tehdidini sorduğunda Gates, bir gün insanların "bu kadar çok çalışmak zorunda kalmayacağı" bir zamanın gelebileceğini söyledi. Gates, "Sonunda haftada sadece üç gün çalışmanız gereken bir topluma ulaşırsanız, bu muhtemelen sorun olmayacaktır" dedi.

İnsanların Haftada Beş Günden Fazla Çalışmak Zorunda Olmadığı Bir Dünya..

"Makinelerin tüm yiyecek ve eşyaları yapabildiği" ve insanların geçimlerini sağlamak için haftada beş günden fazla çalışmak zorunda kalmadığı bir dünya olabilir.

Yapay zeka bazı olumlu değişimleri beraberinde getirebilecek olsa da, Gates daha önce yapay zekanın yanlış kullanılması halinde ortaya çıkabilecek riskleri kabul etmişti. Temmuz ayında yapay zekanın potansiyel etkileri hakkında 3.000 kelimelik bir blog yazısı yayınladı.

Gates o zamanlarda "Yapay zekanın etkisinin Sanayi Devrimi kadar dramatik olacağını düşünmüyorum, ancak kesinlikle PC'nin piyasaya sürülmesi kadar büyük olacak. Kelime işlem uygulamaları ofis işlerini ortadan kaldırmadı ama sonsuza kadar değiştirdi. İşverenler ve çalışanlar uyum sağlamak zorundaydı ve sağladılar." demişti.

Bill Gates Gibi Düşünen Başkaları da Var

Ve Gates, daha kısa bir çalışma haftası öngören tek iş dünyası devi değil. JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, yeni nesil çalışanların yapay zeka nedeniyle yalnızca 3,5 günlük bir çalışma haftasına sahip olacağını söyledi.

Dimon Ekim ayında Bloomberg'e verdiği demeçte, "Çocuklarınız 100 yaşına kadar yaşayacak ve teknoloji sayesinde kanser olmayacak ve muhtemelen haftada üç buçuk gün çalışıyor olacaklar" dedi.

Gates bir zamanlar uykuyu tembellik olarak görüyordu ve Noah'a 18 yaşından 40 yaşına kadar hayatının Microsoft'tan ibaret olduğunu söylemişti. Şimdi ise "hayatın amacının sadece iş yapmak olmadığını" düşünüyor.

ABD'deki ve yurtdışındaki şirketler dört günlük çalışma haftasının etkinliğini test ediyor. Bazıları iş-yaşam dengesi ve verimliliğin arttığına dair olumlu raporlar vermiştir.

Haber 7 kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor