WebSummit 2023'te Türk Teknoloji Şirketleri Büyük İlgi Gördü

Teknolojinin nabzının attığı Web Summit, 13-16 Kasım tarihleri arasında Lizbon Portekiz’de 70 binden fazla katılımcıyı ağırladı. WebSummit’te Türk teknoloji şirketleri geçmiş senelerdeki zirvelere göre çok daha fazla ilgi gördü. İşte detaylar..

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği Lizbon Web Summit’te Türk şirketleri rüzgar estirdi. 70 binden fazla katılımcıyla 3 gün süren zirvede “Türkiye'nin unicorn potansiyelinin kilidini açmak” başlığıyla düzenlenen özel oturumda, DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı ve Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul uluslararası yatırımcılara Türkiye’nin teknoloji ekosisteminin sunduğu avantajları anlatarak yatırım çağrısı yaptı. Dr. Erkul, “Türkiye, Avrupa’nın en genç yaş ortalamasına sahip ülkesi. Bu durum ülkemize teknoloji girişimciliği alanında önemli bir dinamizm katıyor. 3 gün boyunca teknoloji ekosistemimize daha fazla yatırım çekmek ve uluslararası iş birliklerini geliştirmek için çalıştık. Dünyanın izlediği böylesi bir zirvede özellikle oyun sektörü, yapay zeka, web3, siber güvenlik, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Türk şirketlerinin gördüğü ilgi memnuniyet verici” dedi.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin yanı sıra 153 ülkeden 2 bin 500’den fazla start-up ve bine yakın yatırımcı, dijital teknolojilerin ve internetin geleceğini tartıştı, ürettikleri yeni teknolojileri paylaştı. Dünyanın yakından takip ettiği zirveye Türk teknoloji şirketleri de geniş katılım gösterdi. Onlarca şirket ve startup’ın yer aldığı Türk pavilyonu yabancı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

“Daha fazla sayıda unicorn çıkarabiliriz”

Yabancı yatırımcıların ve şirket temsilcilerinin geniş katılımıyla düzenlenen oturumda Dr. Erdem Erkul, Türkiye’nin büyüyen teknoloji ekosistemini anlatarak, uluslararası iş birliklerini artıracak olanakları paylaştı. Türkiye'nin gelişen teknoloji sahnesinin yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini vurgulayan Dr. Erkul şöyle konuştu:

“Türkiye, Avrupa’nın en genç yaş ortalamasına sahip ülkesi. Bu durum ülkemize teknoloji girişimciliği alanında da önemli bir dinamizm katıyor. Türkiye teknoloji geliştirme bölgelerini aktif bir şekilde teşvik ederek yeni kurulan ve yerleşik şirketlerin inovasyon için bir araya gelebileceği dinamik merkezler yaratıyor. Bu iş birliği ortamı şimdiden 4 unicorn ve 2 decacorn üretti. Türkiye'nin yeni nesil teknoloji şirketlerini güçlendirme misyonunu uluslararası yatırımcılar ve şirketlere daha iyi anlatmak ve bu heyecan verici yolculuğun bir parçası olmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin özellikle oyun sektörü, yapay zeka, web3, siber güvenlik, e ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerinin burada gördüğü ilgi memnuniyet verici. Türkiye’nin ihracatını artıracak ilişkiler kurarak, iş birlikleri geliştirerek yakın gelecekte daha fazla sayıda unicorn çıkarmamız mümkün.”

Zirveye yapay zeka şirketleri damga vurdu

Web Summit Lizbon’da yapay zeka şirketlerinin öne çıktığını söyleyen Dr. Erkul, Cerebrum Tech olarak geliştirdikleri yapay zeka uygulamalarıyla ilk kez katıldıkları zirvede standlarının gördüğü ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Erkul, “Geçen ay Boğaziçi Ventures ile imzaladığımız yatırım anlaşmasının ardından artık ürünlerimizi dünya pazarına ölçekleyerek yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Lizbon’da 3 gün boyunca hem bireysel hem de kurumsal çözümler sunan yapay zeka uygulamamız Cere ve Cere Insight gibi ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtma şansı yakaladık. Yapay zeka alanında küresel anlamda rekabet çok artmış durumda. İş birliklerimizi artırarak, Ar-Ge çalışmalarımızla ürünlerimizi geliştirerek başarımızı sürdüreceğiz. Yapay zeka üzerine faaliyet gösteren Türkiye merkezli bir şirket olarak Web Summit gibi dünyanın yakından takip ettiği bir zirvede standımızın gördüğü ilgi motivasyonumuzu bir kat daha artırdı” ifadelerini kullandı.

13-16 Kasım tarihleri arasında Lizbon Portekiz’de gerçekleşen Web Summit hakkında detaylı bilgi için websummit.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor