Ufuk Avrupa Programı DUT 2023 Başvurularınızı Bekliyor

DUT 2023 Yılı Çağrısında Türk araştırmacılar TÜBİTAK - 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecek.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında projelendirilen Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions to a Sustainable Future Partnership) yani DUT 2023 Çağrısı ile; şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecek.

Stratejik kentsel araştırmadan, uygulamalı kentsel araştırmaya ve kentsel yeniliklerin uygulamasına kadar çeşitli faaliyetleri destekleyecek çağrılar, disiplinler arası çalışmalara açık.

Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği DUT 2023 Çağrısı iki aşamalı başvuru sürecine sahip. Uluslararası hakem kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, desteklenmeye hak kazandığı ilan edilen projeler, ortaklığa katılan ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse ediliyor. İlk aşama uluslararası proje başvuruları (ön-proje) 21 Kasım 2023 tarihinde (13:00 CET) sona erecek.

Çağrı sekretaryası tarafından 12.09.2023 ve 10.10.2023 tarihlerinde düzenlenecek Bilgi Günlerine ve gerçekleştirilecek Proje Fikri Sunumlarına ek olarak; TÜBİTAK tarafından 22 Eylül 2023 tarihinde çevrim içi bir Ulusal Bilgilendirme Günü düzenlenecek. Etkinlikte, ortaklık yapısı, başvuru koşulları, dikkat edilmesi gerekenler, başarılı projeler için ipuçları, TÜBİTAK 1071 programı ulusal başvuru süreçleri, bütçe ve ödeme detaylarından bahsedilecek. Etkinlik hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Ufuk Avrupa Programı DUT 2023 Çağrısı konuları, çağrı kuralları, proje gereksinimleri ve projelerden beklenen diğer niteliklere ilişkin detaylı bilgilere İngilizce olarak uluslararası çağrı sayfasından ulaşabilirsiniz. Çağrının tüm detaylarına ise TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı web sayfasındaki bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Unutmayın, son başvuru tarihi 21 Kasım 2023 olan çağrıya başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bilgilerini içeren DUT 2023 Çağrısı Ulusal Başvuru Kuralları dokümanını incelemenizi öneriyoruz.

TÜBİTAK kaynaklı çağrı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor