Gözde Tech Ventures, ABD'li Paragon Pure Projesine Yatırım Yaptı

ABD merkezli doğal gıda içerik üreticisi Paragon Pure, Gözde Tech Ventures'in de yatırımcıları arasında olduğu 3,9 milyon dolarlık tohum sermayesi yatırımı aldı.

Gözde Tech Ventures'un yatırımcıları arasında olduğu ABD merkezli doğal gıda içerik üreticisi ve alternatif proteinlerde kullanılmak üzere pirinç kepeğinden elde edilen sağlıklı ve sürdürülebilir yapıya sahip yağ/tat sistemleri sunmayı amaçlayan Paragon Pure, 3,9 milyon dolarlık tohum sermayesi yatırım aldı.

Gözde Tech Ventures ve Paragon Pure'den yapılan ortak açıklamaya göre, 2022'de Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yeni nesil teknoloji yatırım kolu olarak yurt içi ve yurt dışındaki teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımları artırmak üzere kurulan Gözde Tech Ventures, teknoloji alanında dünyada büyük bir dönüşüm gösteren yeni iş modelleri ve fırsatlarını değerlendirmeyi, bu alanda yurt içi ve yurt dışındaki hızlı büyüyen ve uzun dönemde büyüme potansiyeli olan girişimlere yatırım yapmayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker, Paragon Pure'a yaptıkları yatırımın, gıda teknolojisi alanında büyük başarılara imza atacağına inandıklarını belirterek, 'Bu inançla, sadece bu sektörde değil, aynı zamanda farklı sektörlerde de teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğimizi vurgulamak isteriz. Paragon Pure gibi yenilikçi projelere destek vererek, sürdürülebilirliği teşvik etmek ve geleceğin beslenme ihtiyaçlarına çözümler sunmak amacımızı yinelemek istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Paragon Pure Inc. şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) Christopher Gregson, Unovis Asset Management önderliğindeki 3,9 milyon dolarlık tohum sermayesi yatırım turlarını tamamlamanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi. Paragon Pure olarak, bitkisel tabanlı et ürünlerinde devrim niteliğinde bir adım atmaktan gurur duyduklarını aktaran Gregson, şunları kaydetti:

"OlePBM adını verdiğimiz teknolojimiz, pirinç yağından üretilen alternatif yağ ile palmiye ve hindistan cevizi yağlarını geride bırakarak bitkisel tabanlı et ürünlerinin lezzet ve maliyet açısından sınırlarını zorluyor. Paragon Pure bitkisel tabanlı et sektöründe lezzet ve maliyet gibi iki temel engeli aşmayı hedefliyor. OlePBM teknolojisi sayesinde, hem et benzeri lezzetleri sağlayarak tüketicilere daha tatmin edici deneyimler sunuyoruz hem de ürün maliyetlerini optimize ederek bu alandaki büyümeyi destekliyoruz. Paragon Pure olarak, bitkisel tabanlı gıda teknolojilerindeki bu önemli adımı atmış olmanın yanı sıra yatırımcılarımızın güveniyle daha da büyüyüp gelişmeyi hedefliyoruz. Gelecekte de sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerimizle gıda sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Gözde Tech Ventures hakkında detaylı bilgi için gozdegirisim.com.tr web adresini, Paragon Pure hakkında detaylı bilgi için ise paragonpure.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor