Simularge, Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu'ndan Yatırım Aldı

Üretim hatlarının simülasyonu ve dijital ikiz alanında geliştirdiği çözümlerle üreticilere her sene milyonlarca dolar tasarruf sağlayan İTÜ Çekirdek girişimi Simularge, 3.350.000 $ değerleme üzerinden 350.000 $ yatırım aldı.

İTÜ Çekirdek girişimi Simularge, Yatırım Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında yönetilen Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ndan 350.000 Dolar yatırım aldı. Müşterilerine derin-teknolojili makine mühendisliği algoritmalarını yapay zeka ile birleştirdikleri özel teknolojileri ile küresel ölçekte fark yaratan yazılımlar sunan Simularge, aldığı yeni yatırım sayesinde yeni pazarlara açılmanın yanı sıra araştırma ve inovasyonu desteklemeye yönelik hedeflerine de ulaşacak.

İTÜ ARI Teknokent’in “Dünyanın En İyi Üniversite Kuluçka Merkezi” unvanına sahip girişimcilik merkezi İTÜ Çekirdek’in makine ve uçak mühendisliği alanında uzman yazılımlar geliştiren ve hizmete sunan girişimi Simularge, girişimcilik ekosistemine katkı sağlama misyonuna sahip Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında yönetilen Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ndan yatırım aldı. Mühendislik uzmanlığı ve yapay zekanın buluştuğu dijital ikiz yazılımla yerli sanayiye verimlilik sunmak amacıyla 2018 yılında kurulmuş olan Simularge, aldığı 350.000 Dolar yatırımı şirketin mevcut ürün portföyünü mükemmelleştirme, hedef pazarlarda müşteri kazanımını hızlandırma ve dijitalleşme & yeşil dönüşümde etkili çözümlere sanayicilerin erişimini kolaylaştırma hedeflerini desteklemek için kullanacağını açıkladı. Turan, bu yatırımın ilk fazı olduğunu ve ikinci fazın 1 sene sonra gerçekleşeceğini belirtti.

Yatırımla birlikte Simularge hedef büyüttü

Bugüne dek dijitalleşme, simülasyon, veri analitiği ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak fabrikaların üretim süreçlerini iyileştirdiklerini söyleyen Simularge Kurucu Ortağı ve CEO’su Büryan Turan şunları paylaştı;

“Vizyonumuzu hayata geçirmek ve hızlı büyümemizi desteklemek amacıyla Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu (YİTF) tarafından sağlanan yatırım sayesinde önemli bir kilometre taşına ulaştık. Bu önemli gelişme, şirketimiz ve Türkiye için umut verici bir dönüm noktası. Yatırımcılarımızın uzmanlığı ve kapsamlı iş ağı, şimdiye kadar şirketimize değerli kaynaklar ve stratejik rehberlik sağladı. Bu yeni ortaklık şirketimize sadece finansal kaynak sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iş birliği, pazar genişlemesi ve bilgi paylaşımı için heyecan verici fırsatlar sunacak. Bu yatırım sayesinde müşteri memnuniyetini mükemmelleştirmeye, yeni pazarlara açılmaya ve araştırma ve inovasyonu desteklemeye yönelik hedeflerimize ulaşacağız.”

Türkiye Kalkınma Fonu vizyonu: Girişimcilik ekosistemine güç katmak

Türkiye Kalkınma Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Elif Emirli Altuğ yatırım hakkında şunları söyledi:

“Türkiye Kalkınma Fonu olarak, sunduğumuz sermaye finansmanı ile yerli ve yenilikçi girişimlerin büyümesini ve küresel arenada rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Endüstri 4.0 alanında öncü bir şirket olan Simularge’ın başarıları, Türkiye’nin sanayi sektöründe teknolojik gelişimine ve küresel pazarda rekabet edebilirliğine katkı sağlayacak. Yatırımımızın, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren teknolojilere olan ilgisini artırarak girişimcilik ekosistemine güç katmasını hedefliyoruz.”

Fabrikaların üretim süreçlerini iyileştiren Simularge hakkında daha fazla bilgi için simularge.com web adresini, Türkiye Kalkınma Fonu hakkında daha fazla bilgi için turkiyekalkinmafonu.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor