Alesta, Oyun Odaklı Yapay Zeka Girişimi Handler'a Yatırım Yaptı

Alesta Yatırım, yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimi yatırımlarına Handler ile devam ediyor. Oyun geliştirme süreçlerini yapay zeka ile optimize eden Handler, 13.5 Milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Handler, son dönemin devrimi sayılabilecek yapay zeka teknolojisini oyun endüstrisinin her alanına entegre ederek, oyun geliştirme süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getiriyor. Handler'ın oyun geliştirme süreçleri için geliştirdiği teknolojiler; kod üretimi, oyun dizaynı, oyun zorluğu dengesi ayarlama gi bi birçok karmaşık işlemi, daha az insan iş gücüyle, daha verimli bir hale getiriyor.

Handler'ın amacı, mobil oyunların " kaliteli ve hızlı üretimini" mümkün kılmak ve bu süreci yapay zeka teknolojilerle desteklemek. Handler, oyun şirketlerinin yap ay zeka teknolojisini kendi sistemlerine entegre edebilmeleri için, geliştirdiği yapay zeka teknolojilerini ulaşılabilir bir hizmet olarak da sunuyor.

Oyun endüstrisinin geleceğini şekillendirme vizyonuyla, Handler, geliştiricilerin ve tasarımcıların hayal gücünün sınırlarını zorlayarak yaratıcı ve yenilikçi oyunlar geliştirmelerine olanak tanıyor. Yüksek verimlilik ve hızlı üretim, oyun şirketlerine rekabet avantajı sağlamakla kalmayıp, oyun deneyimini daha geniş kitlelere ulaştırma kapasitesini de artırıyor. Handler'ın bu zamana kadar geliştirdiği yapay zeka teknolojileri, hızla gelişen yapay zeka teknolojisine adapte olma gücünü "Prompt Engineering" ile birleştirerek mobil oyun şirketlerinin geleneksel oyun üretim sistemlerini optimize ediyor.

Handler kurucusu ve CEO'su Toyanç Şayan yatırımla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"Bir çok endüstri, üretim ve data analiz gibi karmaşık sistemlerine yaratıcı yapay zekayı dahil etmeye başladı bile. Oyun endüstrisinin de bu teknolojiye adapte olması kaçınılmaz. Handler olarak, geliştirme süreçlerinde; insan yapay zeka işbirliğinin kaçınılmaz olduğunun bilincindeyiz.

Yapay zeka teknolojisinin yaygınlaşması ve oyun geliştirme süreçlerinde verimli bir şekilde kullanılması için çalışmaya devam edeceğiz. Yapay zeka teknolojisinin oyun sektöründe beklenenden daha fazla etkisi olacağını hep beraber göreceğiz. Handler olarak, bu sürecin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."

Handler, aldığı yatırım ile geliştirdiği yapay zeka teknolojisini entegre ettiği, Hybrid-Casual ve Casual oyun geliştirme süreçlerini otomatize edecek sistemler geliştirip, bu teknolojilerle hem oyun geliştirip hem de yapay zeka teknolojisini bir hizmet olarak sunmayı planlıyor.

Alesta Yatırım hakkında detaylı bilgi için alestayatirim.com web adresini, Handler hakkında detaylı bilgi için  influencewithai.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor