Araştırmacılar, Research Environments'a Başvurular Başladı

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesi için Research Environments Programı altında TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülecek olan kapasite geliştirme programı çağrısı açıldı.

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Araştırma Çevre Bağlantıları (Research Environments) Programı altında TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülecek olan kapasite geliştirme programı çağrısı açıldı.

RE Programı, Türkiye’deki üniversite ve araştırma kurumlarındaki araştırmacıların Birleşik Krallık’taki ortaklarıyla beraber çalışarak önerdikleri kapasite geliştirme aktivitelerine finansal destek sağlamak amacıyla tasarlanmış. RE Programı ile uluslararası işbirlikleri, eğitim programları, bilgi ve iyi uygulama örneği değişimleri ve kapasite artırımı sağlayacak proje önerileri desteklenecek.

Öncelikli alanları biotechnological pharmaceuticals (biyoteknolojik ilaçlar) ve artificial intelligence (yapay zeka) alanları olan çağrıda;

  • Hibe miktarı: Proje başına en fazla £50.000
  • Çağrı toplam bütçesi: £100.000
  • Hibe süresi: 12 aya kadar

Son başvuru tarihi 06 Ekim 2023 olan söz konusu fon kapsamında başvurular, TÜBİTAK başvuru sistemi üzerinden yapılmayacak olup, Birleşik Krallık’taki yürütücüler tarafından Türkiye’deki yürütücü ile ortaklık halinde doğrudan British Council web sayfasından yer alan ResearchEnvironments@britishcouncil.org e-mail adresine yollanacak.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru için buradaki linki inceleyebilirsiniz. Haberimizi ülkemizdeki üniversite ve araştırma kurumlarındaki araştırmacılar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor