Türk ve Azerbaycanlı Sanayiciler İçin Ortak Proje Çağrısı Açıldı

TÜBİTAK ile Azerbaycan Bilim Vakfı ASF arasında 05 Haziran 2023 tarihinde İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. Yeni açılan ortak proje geliştirme çağrısı ile amaç ortak araştırma, geliştirme ve yenilik projelerini desteklemek.

TÜBİTAK ile Azerbaycan Bilim Vakfı (Azerbaijan Science Foundation - ASF) arasında 05 Haziran 2023 tarihinde imzalanan İşbirliği Protokolü doğrultusunda, Türk ve Azerbaycanlı sanayi kuruluşları arasında gerçekleştirilecek olan ortak araştırma, geliştirme ve yenilik projeleri desteklenecek.

TÜBİTAK – ASF Ortak Proje Çağrısı, bilimsel ve teknolojik alanların tamamına açık bulunuyor. Üniversitelerin ve Araştırma Merkezlerinin/Enstitülerinin, sanayi kuruluşlarının ortağı olarak projelere katılması mümkündür.

Çağrı kapsamında desteklenecek proje alanları

  • Temel bilimler
  • Mühendislik ve teknoloji
  • Sağlık bilimleri
  • Sosyal bilimler ve beşeri bilimler

Proje başvuruları, TÜBİTAK ve ASF tarafından belirlenen ortak değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Projelerin başarılı olması halinde, TÜBİTAK ve ASF tarafından hibe desteği sağlanacak.

TÜBİTAK – ASF Ortak Proje Çağrısı, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir girişim. Çağrının, iki ülke arasındaki ortak araştırma projelerine ve yenilikçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Çağrı için son başvuru tarihi: 17 Kasım 2023

TÜBİTAK – ASF Ortak Proje Çağrısı'na başvurular 24 Ağustos 2023 itibariyle başladı ve 17 Kasım 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Türk ortaklar başvurularını uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresi vasıtasıyla yapacaktır. Çağrı Metninin tamamına ulaşmak için lütfen tıklayın.

Haberimizi Türk ve Azerbaycanlı sanayiciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor