İTÜ Çekirdek Girişimlerinin Aldığı Yatırım 150 Milyon Dolara Ulaştı

İTÜ Çekirdek’te desteklenen teknoloji tabanlı girişim sayısı 4 bin 200’e ulaşırken bu girişimlerin aldığı yatırım tutarı ise 150 milyon doları aştı.

Gündem Teknoloji programına konuk olan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Atilla Dikbaş, İTÜ Çekirdek’te yer alan teknoloji tabanlı girişim sayısının 4 bin 200’e, istihdam sayısının ise 9 bin 500’e ulaştığını açıkladı. İTÜ Çekirdek’te yer alan girişimler bugüne kadar 150 milyon dolar yatırım çekti.

Teknokentlerdeki yüzde yüz uzaktan çalışma desteği uzatılacak mı?

Prof. Dr. Atilla Dikbaş, uzaktan çalışma desteğinin başta yazılım sektörü olmak üzere bilişim şirketleri açısından önemini “Pandemi süreci uzaktan çalışma olanaklarını sundu. Bu dönem, Bakanlığımızın önemli kararları oldu. Teknokentlerdeki bilişim sektöründe çalışanlara uzaktan çalışmalarına izin verilmişti. Geçtiğimiz hafta katıldığım Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı’nda fiziki mekandan bağımsızlık yani uzaktan çalışma desteğinin devamı konusunda yeşil ışık yakıldı. Yazılımcılar ve diğer AR-GE personeli teknoloji geliştirme bölgelerinde mekan tutabilecek ve uzaktan çalışabilecek. Fiziksel mekandan bağımsızlık ve çalışmanın özgürleşmesi önemli bir konu. Önemli olan, proje çıktı odaklı bir sistemin olması. Bugün teknokentlerde büyük projeler yürütülüyor, projenin çıktısı nedir buna bakıyoruz” şeklinde özetledi.

“İTÜ Çekirdek’teki girişimler 150 milyon dolar yatırım çekti”

İTÜ Çekirdek, UBI Global tarafından dünyanın en iyi kuluçka merkezi seçildi. Ekosistem için oluşturduğu değere dair İTÜ Teknokent GM. Dikbaş “Seçilmemizi sağlayan önemli kriterlerden biri bölgeye giren girişimler için nasıl bir değer oluşturduğu. Alınan yatırım miktarından, mentor sayısına varıncaya değin birçok akademik kriter UBI Komisyonu’nun değerlendirmesinde ele alınıyor. Üniversite yerleşkesi içerisinde olan bir teknoparkız. Komisyonun kararında sağlanan istihdam önemli bir kriter. İTÜ Çekirdek’te desteklenen girişim sayısı 4 bin 200’e ulaştı ve 9 bin 500 kişiye istihdam sağladık. Çekirdekteki girişimlerimiz bugüne kadar 150 milyon dolarlık yatırım aldı. ARI Teknokent’te girişimcilerimizin aldığı yatırımlar farklı. ARI Teknokent’te Ağustos ayına kadar 7 bin girişimci başvurdu. Teknoloji tabanlı tüm girişimcilere kapımız açık. Yılsonuna kadar 10 bin girişimciyi aşarız. ARI Teknopark için ticari girişimler önemli değil. Yapay zeka teknolojileri, otomotivden inşaata tüm sektörlerde yapay zekayla ilgili girişim yapan girişimcilerimizin sayısı fazla. Ardından enerji teknolojileri, finansal teknolojiler, dijital sağlık alanında önemli girişimler kazandık. Dijital sağlık alanında unicorn’lar çıkarmayı hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“İTÜ ARI Teknokent, Londra’da temsilcilik açıyor”

Yurtdışında temsilcilik açma planlarından bahseden Prof. Dr. Dikbaş “İTÜ ARI Teknokent’te girişimlerimizin hayatta kalabilme oranı 2022 yılında yüzde 37 iken bu yıl bu rakam yüzde 50 oldu. Yurtdışı planlarımız içerisinde Londra’da temsilcilik kurma amacımız var. Bu yılın son çeyreğinde İTÜ ARI Teknokent olarak Londra’da temsilcilik açacağız. Hedefimiz teknokentte 1.5 milyar dolar olan ihracat gelirlerimizi artırmak.” dedi.

İTÜ Çekirdek hakkında detaylı bilgi ve inceleme için itucekirdek.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor