Nar Kitle Fonlama Platformu "Nar Fon" Faaliyete Başladı

Kitle fonlaması ekosisteminin yeni oyuncusu Nar Fon, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank entegrasyonlarını tamamlayarak faaliyetine başlamak üzere mayıs ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) listesinde yerini aldı.

Küçük Yatırımlar Büyük Fırsatlar mottosu ile yola çıkan Nar Fon hem girişimcileri hem de yatırımcıları platformuna bekliyor. Farklı disiplinlerden gelen kurucu ekibi sayesinde yazılım, kurumsal iletişim ve hukuki süreçlerini kendi bünyesinde tamamlayan Nar Fon; kitle fonlaması sisteminin güvenilirliğinin yanı sıra ekibinin çevik yapılanması ile de dikkat çekiyor.

Nar Fon başarı potansiyeli yüksek üretim ve teknoloji şirketlerinin finansmanında alternatif bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Kuruluş aşamasında dahi 100’e yakın proje başvurusu alan platform, ekosistemdeki yerini hızlı bir şekilde alırken güvenilirliğini de göstermiş oluyor.

Platformun kuruluş süreci ve hedefleri konusunda açıklama yapan Nar Fon Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Gökhan Alpen, “Yatırımcı ve girişimcilerimize yönelik hizmetlerimizi şeffaf, güvenilir ve kolay erişilebilir bir şekilde sunacağız. Nar Fon yatırımcıları küçük yatırımlarla büyük fırsatlara erişme imkanına sahip olurken girişimciler ise fikirlerine ve projelerine finansman sağlayabilecek. Bunun yanı sıra girişimciler network oluşturma, mentorluk ve kitlelerin onayını kazanma fırsatını da yakalayacaklar.” dedi.

Nar Fon’un kitle fonlaması ekosisteminin paydaşlarıyla iş birliklerinde rekaberlik mottosunu ön planda tutacağını belirten Alpen, Nar Fon’un yol haritasına dair ise şunları kaydetti: “Nar Fon olarak 2023 yılı için 4 veya 5 girişime 10 milyonun üzerinde bir finansman sağlamayı hedefliyoruz. 2024 yılında ise Nar Fon’un ekosistemin önemli paydaşlarından birisi olmasını ve paya dayalı kitle fonlaması ile 200 milyona yakın bir finansmana aracılık etmesini amaçlıyoruz.

Orta vadedeki hedeflerimizi düşündüğümüzde, kitle fonlaması sisteminin bir diğer unsuru olan borçlanmaya dayalı kitle fonlamasının da sisteme entegre olması ile Nar Fon’un bu alanda da önemli bir oyuncu olacağını ifade edebiliriz. Ayrıca, girişimcilerimize desteğimizi sadece kitle fonlama aşamasında bırakmayarak, Gri Portföy çatısı altında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Nar Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (Nar GSYF) ile tohum aşamasından Seri A ve B aşamalarına kadar devam ettirmek istiyoruz. Bu vesile ile uçtan uca bir yatırım ekosistemi oluşturmanın da hedeflerimiz arasında olduğunu vurgulamak isteriz.”

Küçük Yatırımlar Büyük Fırsatlar mottosu ile yola çıkan Nar Fon, küçük yatırımlar ile büyük fırsatlara erişmenin kapısını aralamak isteyen herkesi platforma davet ediyor. Platform hakkında detaylı bilgi için narfon.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi yatırım arayan girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor