KOSGEB, Yangında Hasar Gören İşletmelere Acil Destek Paketi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen yangın sonucu zarar gören fabrikalar için Acil Destek Kredi paketini devreye aldıklarını açıkladı.

İnegöl ilçesinde bulunan orman ürünleri fabrikasındaki yangının sıçradığı ve aynı kompleksteki diğer işletmelere de zarar verdiği olayın ardından, KOSGEB Acil Destek Kredisi harekete geçirildi.

Yangının sebep olduğu hasarlar nedeniyle zarar gören işletmeler, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı ile 1,5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi fırsatından yararlanabilecek.

Krediler, yangından etkilenen tesislerin ihtiyaçlarına uygun şekilde kullanılabilecek ve bu kredilerin faiz ve kâr payı masrafları KOSGEB tarafından üstlenilecek.

Bu yeni destek sayesinde işletmeler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanına sahip olacaklar. Kredi başvuru sürecinde teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere ise Kredi Garanti Fonu tarafından destek sağlanacak.

Acil Destek Kredisi daha önce de deprem ve sel gibi felaket bölgelerinde uygulanmış ve bu tür durumlarda işletmelere hızlı ve etkili bir şekilde yardımcı olmuştu. Bu uygulama, yangın sonrası zarar gören işletmelerin de yeniden ayakta durmasını ve toparlanmasını desteklemeyi amaçlıyor.

KOSGEB kaynaklı destek haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor