GrowthX Accelerator Programının 3. Dönem Başvuruları Açıldı

Microsoft for Startups tarafından düzenlenen 10 haftalık Growth Accelerator programı ile teknoloji alanında hizmet veren start-up’ların büyümesine katkı sağlanması hedefleniyor. Programın 3. dönemi için başvurular açıldı.

Microsoft for Startups tarafından düzenlenen 10 haftalık GrowthX Accelerator programı ile teknoloji alanında hizmet veren start-up’ların büyümesine katkı sağlanması hedefleniyor. Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan’daki girişimcilerin karşılaştığı sorunların masaya yatırılacağı Highway to 100 Unicorns sanal konferansları ise 29 Ağustos’ta başladı ve 15 Eylül’e kadar devam edecek.

Microsoft for Startups Orta Doğu, GrowthX Accelerator programının 3. dönemi için başvuruların açıldığını duyurdu. Aynı zamanda Microsoft’un popüler sanal konferans serisi Highway to 100 Unicorns için de ücretsiz kayıt dönemi başladı. GrowthX Accelerator ve Highway to 100 Unicorns, Microsoft ile Abu Dhabi Yatırım Ofisi’nin (ADIO) Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan’da faaliyet gösteren B2B teknoloji start-up’larının büyümesini hızlandırmayı hedefleyen stratejik iş birliğinin önemli birer parçası.

GrowthX Accelerator

10 haftalık programın 3. dönemi 19 Eylül’de başlayacak ve 25 Kasım’a kadar devam edecek. Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan’da faaliyet gösteren fakat operasyonlarını Birleşik Arap Emirlikleri bölgesine de taşımayı hedefleyen B2B teknoloji start-up’larının katılacağı program çerçevesinde start-up’lara şirketlerini Abu Dhabi’nin girişim ekosistemine başarıyla entegre etmeleri için destek verilecek. İşletme satışına ve ölçeklenme için gereken teknik yeterliliklere odaklanacak eğitim programı, aynı zamanda start-up’ların büyümesine, yatırımcılara hazır hale gelmesine ve bölgedeki potansiyel müşterilerle iletişimini güçlendirmesine de yardımcı olacak. Start-up’ların ekonomik büyümeye ve teknoloji alanında istihdam yaratılmasına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “GrowthX Accelerator, teknoloji alanında faaliyet gösteren start-up’larda inovasyon kültürünün yerleşmesine zemin hazırlayan son derece değerli bir eğitim programı. Büyük ölçekli şirketlerin teknolojik sorunlarına çözüm geliştirilirken edinilen iş deneyimine ise paha biçilemez. Yeni dönemde de Türkiye’deki teknoloji girişimlerini programa katılmaya ve bu eşsiz deneyimden faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.

Highway to 100 Unicorns

GrowthX Accelerator’ın yanı sıra, Microsoft for Startups Orta Doğu’nun popüler sanal konferans serisi Highway to 100 Unicorns için de ücretsiz kayıt süreci başladı. Yine ADIO ile iş birliği içinde hayata geçirilen Highway to 100 Unicorns konferansları LinkedIn üzerinden canlı yayınlanıyor. Oturumlarda Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan bölgesinde faaliyet gösteren büyüme aşamasındaki start-up’ların karşılaştığı sorunlar, fikir liderlerinin bir araya geldiği bir platformda masaya yatırılıyor. Muneeb Mayr (Bykea Kurucusu), Hasan Haider (Plus Venture Capital Yönetici Direktörü), Serene Shalan (ADIO Stratejik İş Birlikleri Direktörü), ve Dana Baki (MunchOn Ortak Kurucusu) yeni konferans serisine katılacak konuşmacılar arasında yer alıyor.

Highway to 100 Unicorns sanal konferans serisine katılan start-up’lardan ve konuşmacılardan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Microsoft UAE Genel Müdürü Naim Yazbeck, “Yeni başlayacak bu seride, hızla globalleşen dijital ekonomide başarıyı yakalamak isteyen büyüme aşamasındaki start-up’lara odaklanacağız. Katılımcıların konferanstan çok değerli kazanımlar elde edeceğine eminim” dedi.

Eğer sizin de Orta Doğu Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve operasyonlarını Abu Dhabi’ye de taşımak isteyen B2B bir teknoloji start-up’ınız varsa https://www.microsoft.com/MEA/startups/growthxaccelerator/ ziyaret ederek Microsoft for Startups’ın GrowthX Accelerator programına katılmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Highway to 100 Unicorns sanal konferanslarına ücretsiz olarak katılmak için ise https://www.microsoft.com/MEA/startups/H100webseries/ tıklayabilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor