Octopus, APY Ventures Liderliğinde 750 Bin Dolar Yatırım Aldı

Perakende sektörü için geliştirdiği AI modülü ile ekrana bakan kişileri analiz eden ve sonrasında yapay zeka desteğiyle oluşan içerikleri kişiye göstermesi ile rakiplerinden ayrılan Octopus, 750 bin dolar yatırım aldı.

Geçtiğimiz yıl mart ayında ilk yatırım turunu tamamlayan Octopus kısa süre sonra Londra ofisini açtı ve global ekip arkadaşlarını takıma kattı. Octopus, sadece endüstriyel ekran satmak üzerine kurulmuş olan Digital Signage pazarında; ekran satmaya değil bu ekranların en verimli şekilde kullanılması ve ölçümlenebilir olmasına odaklanıyor.

Kısa süre önce görüntü işleme alanında yerli girişim Cognitiwe ile iş birliğini duyuran Octopus "More than Digital Signage" mottosunu ile hayata geçirdiği ürünü canlıya almaya hazırlanıyor. Ekranlarda kimin, hangi görüntüye kaç saniye baktığını analiz ederek ekrana bakan kişiye özel içerikleri saniye içerisinde göstermekte ve dahası; ekranlara bakma sıklığıyla satın alma arasında bir etkileşim kurup markalara satın alma indeksi raporlaması yapabilen Octopus bu kategoride globalde örneği çok az olan bir StartUp olarak öne çıkıyor.

Ekranlar üzerinden ödeme yapılabilmesi ya da bu ekranların lokal reklam ağı olarak kullanılması gibi yenilikçi yaklaşımlara sahip olan Octopus, NFT alanında yaptığı çalışmalar ile de adından sıkça söz ettirdi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan İstanbul NFT Summit’te Kalao NFT market ile iş birliğini duyuran Octopus, Fırat Neziroğlu NFT koleksiyonunu ilk case olarak ana sahnede anlattı. NFT eser satın almak isteyen insanların evlerinde, ofislerinde ya da galerilerde sergilenmeye devam etmek üzere ekranları da bir NFT şeklinde mintleyerek bu konuda blockchain tabanlı projeler arasında da adından oldukça söz ettiriyor.

APY Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar ise; Aktif Ventures Mindvest Fonu, Finberg ve TechOne VC oldu.

“Hem ekip hem de ürün olarak hızla gelişmek ve global müşteri sayımızı arttırmak istiyoruz”

Merkez ofisini Londra'ya taşıyarak faaliyetlerine global alanda devam eden Octopus'un kurucusu Emre Yıldız, “İlk yatırım turu sonrası motivasyonumuz ürünün global pazarda yer bulabilmesiydi. İlk turda yatırım yapan Kiğılı gurubu ile ürünü çok hızlı market fit hale getirebildiğimizi düşünüyoruz. Katıldığımız global programlarda ve fuarlarda kendimizi rahat ifade edebiliyor ve buna karşılık buluyoruz. Bir Türk girişimcisi olarak bu durum bizi çok mutlu ediyor. Yatırım sonrası hem ekip hem de ürün olarak hızla gelişmek ve global müşteri sayımızı arttırmak istiyoruz. AI, ADS ve NFT alanında çalışmalarımız ile tüm rakiplerimizden ayrılıyoruz ve daha özgüvenli hareket ediyoruz.’’ dedi.

“Octopus’un yatırım turuna Bilişim Vadisi GSYF ile liderlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz”

Yatırımla ilgili Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer, görüşlerini şu şekilde ifade etti:

‘’APY Ventures olarak yenilikçi çözümler üreten, teknolojiyi merkezine alan girişimleri yakından takip ediyoruz. Geleneksel olarak nitelendirilebilecek olan reklamcılık sektöründe kişiselleştirilmiş çözümlere duyulan ihtiyaç ve beraberinde yaşanan teknolojik gelişmeler de bizi oldukça heyecanlandırıyor. Sunduğu çeşitli teknolojik çözümler ile pazarda fark yaratan Octopus’un yatırım turuna Bilişim Vadisi GSYF ile liderlik etmekten ve globale uzanacak olan yolculuğuna katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

“Octopus, yapay zeka kullanımı, reklam ağı yönetimi ve NFT çözümleriyle de sektöründe fark yaratıyor”

Aktif Ventures CEO’su Yakup Sezer ise; ‘’ 2020 ve 2021 yılları pandemi nedeniyle zorlu olmalarının yanı sıra; dijital dönüşümü hızlandıran, tüm sektörlerde is yapış modellerini kökten değiştiren birer fenomene dönüştü. Bu değişim, dijitalleşen iş modelleriyle birlikte farklı teknolojileri bir araya getiren, tüketici ve kurumların ihtiyaçlarına hızlı cevap veren kullanıcı dostu pek çok uygulamayı da hayatımızın merkezine koydu. Değişen ihtiyaçlara bağlı olarak pek çok kanaldan gelen uygulama çözümleriyle kullanıcıların hem daha fazla ekrana maruz kaldığını hem de ekran başında geçirdikleri sürenin giderek arttığını ve bu durumun artarak devam edeceğini düşünüyoruz.

Octopus tam da bu noktada; geliştirdiği yazılım çözümleriyle markaların, ürünlerini ve hizmetlerini bu ekranlar vasıtasıyla en verimli şekilde sunmalarını sağlarken, yapay zeka kullanımı, reklam ağı yönetimi ve NFT çözümleriyle de sektöründe fark yaratıyor. Hedefini yurt dışında da büyümek olarak belirleyen Octopus’un bu yatırım turuyla birlikte büyümesine hız katacağını düşünüyoruz, Mindvest Fonumuz ile bu başarı hikayesinin destekçisi olduğumuz için çok mutluyuz.’’ dedi.

“Octopus, alanında vizyoner bir ekibe sahip, özgün bir girişim”

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Techone VC Yönetici Ortağı Yiğit Arslan “TechOne olarak, 2021’de toplam 15 girişime yatırım yapmamızın neticesinde yılın en aktif girişim sermayesi fonu seçildik. 2022 yılında da en aktif fonlar arasında olma amacımız doğrultusunda attığımız önemli adımlardan bir tanesi de Octopus yatırımımızla gerçekleşti. Octopus, alanında vizyoner bir ekibe sahip, özgün bir girişim. Konvansiyonel reklam mecralarının görüntü tanıma ve büyük veri teknolojileri kullanarak dijital dönüşümüne önemli katkıda bulunuyor. Bundan sonraki süreçte başarılarının katlanarak devam etmesi için biz de kendilerine elimizden gelen desteği sunacağız.” dedi.

“Octopus, sektörde önemli bir yer alacağına inandığımız yatırımlarımızdan biridir”

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin görüşlerini “Finberg olarak 28. yatırımımızı yapmış olmaktan çok mutluyuz. Özellikle son 2 yıldır fintech dışındaki yatırımlarımızda her zaman sektörlerin ezber bozan iş modellerine ve bölgesel oyuncu olabilecek girişimlerine yatırım yapmaya çalışıyoruz. Octopus da reklam sektörünün daha verimli yönetilmesi için ortaya koyduğu yenilikçi iş modeli ile sektörde önemli bir yer alacağına inandığımız yatırımlarımızdan biridir.

Finberg olarak girişimlerimize farklı iş ortaklıkları sağlayabilecek, onları daha çok müşteriyle buluşturabilecek bir ekosistem kurduk. Bugün Fibabanka başta olmak üzere, farklı Fiba Grup şirketleri ve Finberg portföyünde yer alan diğer girişimler ile birlikte yarattığımız bu ekosisteme dahil olan Octopus’un ekosistemimizden maksimum seviyede faydalanmasını sağlayacağız.” Şeklinde ifade etti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor