EY Girişimci Kadın Liderler Programı 2022 Başvurularınızı Bekliyor

EY tarafından düzenlenen Girişimci Kadın Liderler Programı’nın 2022 dönemi için başvuru süreci başladı. İşlerini geliştirmeyi ve dünya çapında büyümeyi hedefleyen kadın girişimciler, program başvuruları 12 Ağustos'ta sona eriyor.

İşlerini geliştirmeyi ve dünya çapında büyümeyi hedefleyen kadın girişimcileri destekleyen program, katılımcılarına eğitim, iş geliştirme, mentorluk ve networking (ağ oluşturma) alanlarında destek sunacak. EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurular 12 Ağustos 2022’ye kadar EY Türkiye web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Uluslararası alanda denetim, danışmanlık, vergi, strateji ve kurumsal finansman hizmetleri sunan EY’ın düzenlediği ve küresel çapta 15. yılını kutlayan Girişimci Kadın Liderler Programı (EY Entrepreneurial Winning Women Program), Türkiye’de bu yıl altıncı kez düzenleniyor. EY Türkiye, girişimci kadınları uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye ve rekabet etmeye hazırlamayı amaçlayan program kapsamında bugüne kadar toplam 50 kadın girişimciye destek verdi. 

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da program EMEIA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika) genelinde düzenlenecek. Başvuruların bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilmesinden sonra seçilecek olan kadın girişimcilere, program kapsamında ücretsiz eğitimler ve destekler sağlanacak. Kadın girişimcilerin, iş dünyasının başarılı liderlerinin bilgi ve deneyimlerinden yaralanabilecekleri bir ağa katılmalarına, şirketlerini ciro ve istihdam anlamında büyütmelerine imkân sağlayacak olan program, girişimcilere şirketlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları birçok alanda özel destek sunacak. 

EY Girişimci Kadın Liderler Programı kadın girişimcilerin dünyaya açılmalarına yardımcı oluyor

EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nın Türkiye liderliğini yürüten EY Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı Müge Tan Belviso, program ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Parlak ve yaratıcı iş fikirlerinin filizlenerek girişimlere dönüşmesinde, bu girişimlerin de emin adımlarla başarılı şirketler haline gelmesinde girişimcilerin teşvik edilmesi büyük önem taşıyor.

EY olarak, bu noktada kadın girişimcilerin inovasyon gücüne odaklanıyor ve EY Girişimci Kadın Liderler Programı'nı kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Kadın girişimcilerin potansiyellerinin tamamını ortaya çıkarabilmeleri ve diğer kadınlara nelerin mümkün olduğunu gösterebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Aynı zamanda, girişimciler için başarılı rol modellerine ve iş geliştirme çevrelerine erişimin büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Girişimcilere yönelik danışmanlık ve mentorluk desteklerimizle dünya lideri olarak, özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesinin Türkiye için büyük bir sosyal ve ekonomik gelişim potansiyeli barındırdığına inanıyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz EY Girişimci Kadın Liderler Programı, kadın girişimcilere liderlik becerilerinin yanı sıra ihtiyaç duydukları temel alanlarda bilgi ve yeteneklerini geliştirme, finansal ve hukuksal konularda danışmanlık alma, güçlü bir girişim ve iletişim ağının parçası olma fırsatı sunuyor. Tamamen ücretsiz olan bu özel programa başvuran adaylar, bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek ve on kadın girişimci programa katılmaya hak kazanacak. Kadın girişimcileri cesaretlendirmeyi ve büyüme yolunda desteklemeyi hedeflediğimiz bu programla Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine sağladığımız katkıları artırmayı hedefliyoruz."

Program katılımcılarının şirketleri hızla büyüyor

EY, program katılımcıları için geniş kaynaklara, zengin ağlara ve teknik bilgilere erişim sağlayarak vizyoner kadınların pazar lideri olma yeteneklerini güçlendirmeye destek oluyor. Aynı zamanda, program 48 ülkeyi kapsayan ve 700'den fazla başarılı kadın girişimciden, ilham veren rol modellerden oluşan küresel bir topluluk yaratıyor.

Programın kadın girişimcilere sağladığı olanaklar:

EY Girişimci Kadın Liderler Programı katılımcılarına, kadın girişimcilerden oluşan uluslararası bir ağa dahil olarak yıl boyunca sürecek özel bir programda yer alma fırsatı sunuyor. Katılımcılar program kapsamında şu olanaklara sahip olacak;

  • Türkiye’nin en başarılı girişimcileri ve iş liderlerinin de dahil olduğu seçkin bir ağa katılma
  • İş stratejileri ve uygulamaları hakkında en güncel sorular, araştırmalar ve yönetim konuları ile ilgili bilgi edinme
  • Potansiyel ortakları, stratejik iş birlikleri, müşterileri ve tedarikçileri etkin bir şekilde tanımlama ve potansiyel sermaye kaynaklarına giden yolları bulmak için gerekli becerileri geliştirme
  • Bire bir desteğe erişim avantajı elde etme
  • Liderlik ve iş becerilerini güçlendirme, kıdemli danışmanlarla ve deneyimli girişimcilerle toplantılar yaparak büyüme fırsatlarını belirleme
  • Kurumsal yöneticiler, yatırımcılar ve medya arasında hem kendileri hem de şirketleri için görünürlüğü artırarak olası yeni iş birlikleri ve fırsatlar yaratma
  • 48 ülkede 700'den fazla kadın girişimciden ve ilham veren rol modellerden oluşan küresel bir topluluğa dahil olma

Kimler katılabilir?

EY Girişimci Kadın Liderler Programı'na katılmak isteyen kadın girişimcinin, şirketinde en az yüzde 25 hisse sahibi olması ve ana karar vericilerden biri olarak yer alması gerekiyor. Bunun yanı sıra, başvuran girişimcinin işlerini büyütme ve uluslararası pazarlara açılma hedefinin olması da bekleniyor. Ayrıca şirketin Türkiye merkezli olması, en az 3 yıldır faaliyet göstermesi ve son iki yılda yıllık olarak en az 3 milyon TL ciro elde etmiş olması şartlar arasında yer alıyor.

EY Girişimci Kadın Liderler Programı'na başvurmak isteyen kadın girişimciler, 12 Ağustos 2022 tarihine kadar www.ey.com/tr_tr/ey-turkiye-girisimci-kadin-liderler-programi web sitesi üzerinden form doldurarak başvuru yapabiliyor. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor