E-Turquality'de İhracatçı Bilişimcilere Milyonlarca Lira Destek Var!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan E-Turquality Bilişim Yıldızları Programıile şartlara uyan bilişim ve yazılım firmaları yıllık periyod için ülke başına yıllık 100 milyon TL’yi bulan destek alabilecek.

Küresel çapta önemli yazılım üretme kapasitesi olan şirketlere yönelik olarak Ticaret Bakanlığı tarafından E-Turquality Bilişim Yıldızları Programı başlatıldı. Sanayi ve perakende şirketlerinin küresel pazarlara girebilmesi ve marka değerini artırması için ortaya çıkan Turquality programına benzer nitelikte olan E-Turquality, teknoloji ve bilişim alanında faaliyet gösteren şirketleri kapsıyor.Açıklanan bu destek sayesinde küresel çapta 3 milyar dolar seviyelerinde olan yüksek teknoloji ihracatı rakamı kısa sürede 15 milyar dolar seviyelerine çıkabilir.

E-Turquality ile Çok Ciddi İmkânlar Sunuluyor

Uzun zamandır beklenen, özellikle yazılım ve bilişim sektöründe hizmet veren sektörlere yönelik olarak yeni bir destek paketi açıklandı. Bunun adı E-Turquality. Daha önce açıklanan Turqualtiy’den farklı olarak e-Turquality’in içerisinde bilişim sektörü ve yazılım sektörünün bazı hizmet alan firmalar için çok kapsamlı destekler mevcut. Bunların arasında özellikle personel, istihdam destekleri olduğu gibi yine yurt dışında daha önce Turquality kapsamında bulunan kapsamlı destekler bulunuyor. Yeni destekle markalaşma ve pazarlama alanlarında firmalara çok ciddi imkânlar sunuluyor.

Desteğin Amacı 15 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmak

Açıklanan destek paketinin adaletli dağıtılması ve verimli kullanılması ihracat rakamlarının artışında büyük fayda sağlayabilir. Bu yeni desteğin amacı halihazırda 3 milyar dolar seviyelerinde olan yazılım ve bilişim sektörü ihracatımızı 15 milyar dolar seviyesine ulaştırmak. Yüksek teknoloji ihracatında ülkelerin dağılımına ve pazardaki pay oranlarına bakarsak 750 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Çin zirvede bulunuyor. Yine bunun yanında Hong Kong 350 milyar dolarlık bir paya sahip bulunuyor. Yani sadece Çin ve Hong Kong’u birlikte ele aldığımızda 1 trilyon doların üzerinde teknoloji ihracatı karşımıza çıkıyor. Buna en yakın ülke 180 milyar dolarla Almanya ve ardından 160 milyar dolarla Kore geliyor.

100-150 Milyar Dolarlık İhracat Rakamlarına da Ulaşabiliriz

Türkiye’de yerleşik birçok yazılım ve donanım üreticisinin yer aldığı UNICORN, DETACORN gibi güzel firmalarımızı ve onların CV’lerini ulaştırabilirsek, çok kısa zamanda 15 milyar dolar ihracat hedefini aşabilir, sonrasında ise çalışmalarımıza hız vererek 100-150 milyar dolarlık ihracat rakamlarına da ulaşabiliriz.

E-Turquality kapsamında şartlara uyan firmalar yıllık periyod için ülke başına yıllık 100 milyon TL’yi bulan destek alabilecek. E-Turquality kapsamında bilişim ve alt sektördeki girişimlerin gelişimini desteklemek, inovasyonu teşvik etmek ve küresel anlamda rekabet edebilecek unicornların oluşması gibi üç ana amaç ön plana çıkıyor.

E-Turquality Bilişim Yıldızları Programı hakkında mevzuat seviyesinde detaylı bilgi edinmek için T.C. Ticaret Bakanlığı'nın bu ilgili sayfasını ziyaret edebilirsiniz.Haberimizi bilişim ve yazılım sektörü başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor