KOBİGEL'in 3. Çağrısına Toplam 1075 Girişimci Firma Başvurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOBİGEL'in 3. çağrısına toplam 1075 firma başvurdu. Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. İşletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız" dedi. İşte detaylar..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza Tam Otomatik Parkolay Otoparkı Temel Atma Töreni"nde konuştu.

Bakan Varank, özellikle büyük şehirlerde yoğun nüfus sebebiyle, il ve ilçe merkezlerinde otoparkların büyük bir problem oluşturduğuna işaret ederek yolların park eksikliği nedeniyle otopark olarak kullanıldığını, bu durumun da ulaşım akslarında tıkanıklıklara yol açtığını bildirdi. Büyükşehir Belediyesinin otopark projeleriyle bu sorunların üstesinden gelmeye başladığını ifade eden Varank, şöyle konuştu:

"Mezarlığın bitişiğinde yer alan 5 bin metrekarelik inşaat tamamlandığında, Samsun Havza Otoparkı 340 araca ev sahipliği yapacak. Yaklaşık maliyeti 52 milyon lirayı bulan bu projede gasilhane, otopark ve minibüs deposu da yer alacak. Otopark yapısı konvansiyonel ve mekanik çözümleri bir arada bulunduruyor. Şu ana kadar projenin yüzde 28'i tamamlandı. 1 sene sonra burayı Havzalıların hizmetine sunacağız."

"116 milyon lira destek sağlayacağız"

3'üncü çağrısının değerlendirmesi tamamlanan KOSGEB Destek Programı'nın sonuçlarını duyuran Varank, şu değerlendirmede bulundu: "Bu programı daha pandemi başlamadan önce KOBİ'lerimizin dijitalleşme süreçlerini desteklemek üzere tasarlamıştık. Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin geldiği aşama, uyguladığımız bu programın ne kadar yerinde olduğunu teyit etmiş oldu. KOBİGEL'in 3'üncü çağrısına toplamda 1075 firmamız başvurdu. Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. Destek kapsamında işletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız."

Samsun'un her türlü ihtiyacı için imkanlarını seferber edeceklerini vurgulayan Varank, Havza Mekanik Otoparkı Projesi'nde emeği geçenleri tebrik etti. Konuşmaların ardından dua edildi ve Bakan Varank ile beraberindekiler butonlara basılarak inşaatın temelini attı.

1 milyon liraya kadar destek

KOBİGEL Programı ile işletmeler, 300 bin liraya kadarı geri ödemesiz, toplam 1 milyon liraya kadar destek alabiliyor. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli personel, makine-teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödeniyor.

KOSGEB, geri ödemeli destek tutarının yüzde 50'sini, "erken ödeme" olarak yani harcama yapılmadan önce ödeyebiliyor. KOBİ'lerin en az 8, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamaları gerekiyor.

KOBİ'ler çağrı kapsamında Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayisinde Kullanımı, İmalat Sanayisinde Nesnelerin İnterneti, İmalat Sanayisinde Endüstriyel Robot Teknolojileri, İmalat Sanayisinde Akıllı Sensör Teknolojileri, Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri, İmalat Sanayisinde Siber Güvenlik, İmalat Sanayisinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, İmalat Sanayisinde Sanal Gerçeklik/Artırılmış Gerçeklik alanları desteklenecek.

KOBİGEL hakkında detaylı bilgi için KOSGEB KOBİGEL destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor