COVID-19 Sonrası Finansal Suçlarla Mücadele Nasıl Değişiyor?

Sanction Scanner’ın hazırladığı küresel “COVID-19 Sonrasında Finansal Suçlarla Mücadelede Beklenen Değişiklikler” raporu, pandemi ile şirketlerin finansal suçlarla mücadele ve uyum süreçlerinde beklenen değişiklikleri inceliyor.

Çin’de ortaya çıkan COVID-19 salgınının hızlı ilerleyişi, tüm dünyada sağlık alanında endişeler yaratıyor. Pandemi sürecinin oluşturduğu krizin etkileri sadece sağlıkla sınırlı kalmadığı ve tüm sektörleri derinden etkilediği bir gerçektir. Bu etkilerin pandemi sürecinde ve sonrasında her alanda kalıcı değişikler yaratması bekleniyor.

COVID-19’un yarattığı krizden etkilenen alanlardan birisi de “Finansal Suçlarla Mücadele” oldu. Dünya, COVID-19 krizi ile mücadele ederken suçlular kriz dönemini fırsat bilerek finansal suç girişimlerini arttırdılar. Başta küresel düzenleyiciler olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ve Avrupa Birliği ve diğer global ve yerel düzenleyiciler COVID-19 pandemisinde kurumları finansal suç risklerine karşı uyardı. Düzenleyicilerin raporlarına göre kara para aklama, terörizmin finansmanı, dolandırıcılık ve yolsuzluk suçu girişimlerinde büyük bir artış tespit edildi.

Pandemi döneminde oluşan finansal suç risklerinin, şirketler üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi ve şirketlerin alması gereken önlemler büyük önem taşıyor. Pandemi döneminde artan riskler ve kullanılan suç teknikliklerindeki değişiklikler, şirketlerin “Finansal Suçlarla Mücadele (AML)” süreçlerini yeniden gözden geçirmesini zorunlu hale getirmiştir.

Sanction Scanner, COVID-19’un Finansal Suçlarla Mücadele (AML) sektörü üzerindeki etkilerini değerlendirmek için dünyanın çeşitli bölgelerinden AML uzmanlarının görüşlerinin yer aldığı “COVID-19 Sonrası Finansal Suçlarla Mücadelede Beklenen Değişiklikler” raporunu hazırladı. Yayınlanan raporda, pandemi döneminde ve sonrasında finansal suçlarla etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiği ve oluşan yeni risklere karşı şirketlerin finansal suçlarla mücadele ve uyum süreçlerini geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

“COVID-19 Sonrası Finansal Suçlarla Mücadelede Beklenen Değişiklikler” raporunun tamamını incelemek İçin: “Expected Changes in AML After COVID-19

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor