Türkiye’nin İlk Kablosuz Konum Tabanlı Çalışan Güvenliği Sistemi

İş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmek ve müdahale sürelerini kısaltabilmek mümkün. Peki nasıl? Detaylar haberimizde..

İş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmek ve müdahale sürelerini kısaltabilmek mümkün. Peki nasıl?

Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT, gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme, mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanlarında hizmet veren Okyanus Teknoloji, gerçek zamanlı konum belirleme sistemi Wipelot’un ürün ailesinde yer alan Wipelot ISG sistemi ile maden ocakları, tersaneler ya da şantiyeler gibi iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olma ve müdahale sürelerini kısaltma imkanı tanıyor. Türkiye’nin ilk kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olan Wipelot ISG ile riskli işlerde görev alanlar ve yalnız çalışanlar gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor.

Türkiye’nin ilk kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine de sahip olan Wipelot ISG sistemi ile iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmek ve müdahale sürelerini kısaltabilmek mümkün hale geliyor.

Telsiz ve telefon iletişimi gerektirmeyen elektronik iş güvenliği ürünü Wipelot ISG, riskli işlerde görev alan veya yalnız başına çalışanların durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlıyor. Çalışanın iş yapış anında durumunu gözetim altında tutup çalışan yoklaması yapabilen ve 7 gün 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı çalışabilen Wipelot ISG sistemi ile işgücü ve zaman kaybı da önleniyor. Takip edilmek istenilen bölgelere yerleştirilen aktif RFID radyo alıcı - vericileri ile tercihe göre çalışanın kemerinde, bileğinde, baretinde veya boynuna asarak taşıdığı küçük elektronik cihazlar sayesinde tesislerde çalışanlar takip edilebiliyor. Olası bir tehlike veya kaza anında hareketsizlik, darbe veya düşme algılanıyor, alarm sistemi devreye girerek çalışanın yeri belirleniyor ve acil duruma hızla müdahale edilebilmesi sağlanıyor. Ayrıca çalışan, ihtiyaç halinde taşıdığı cihaz üzerindeki SOS düğmesine basarak yardım talebinde de bulunabiliyor.

Wipelot ISG sistemi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.wipelot.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor