Workup Girişimcilik Programı 5. Dönem Mezunlarını Verdi

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 5. dönem girişimleri mezun oldu. Workup’tan yeni mezun olan 9 girişim, girişimcilik ekosistemi ve iş dünyasından yatırım ve işbirliği anlamında destek alabilecekleri davetlilere girişimlerini tanıttı. Detaylar

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 5. dönem girişimleri mezun oldu. İş Sanat İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilen Demo Day etkinliğine; melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri, finans dünyasından temsilciler ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Etkinlikte Workup’tan yeni mezun olan 9 girişim, girişimcilik ekosistemi ve iş dünyasından yatırım ve işbirliği anlamında destek alabilecekleri davetlilere girişimlerini tanıtarak, iş modellerini ve yol haritalarını aktardılar.

2017 yılında başlayan Workup Girişimcilik Programı’na bugüne kadar 9 binden fazla başvuru yapıldı, yüzlerce girişim ile bir araya gelindi. 5. dönem ile birlikte toplamda 49 girişim mezun oldu. Program kapsamında şimdiye kadar girişimcilere 735 saat mentorluk verildi, 177 etkinlik düzenlendi.

"Girişimcilik Ekosistemine Desteğimizi Kapsayıcı Bir Şekilde Sürdürüyoruz"

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Demo Day etkinliğinde yaptığı konuşmada, hem Türkiye için daha fazla katma değer yaratmak hem de müşterilere en iyiyi sunmak için tüm paydaşlara yeni pencereler açacak şekilde girişimcileri desteklediklerini söyledi. Workup’ın bu desteğin en önemli parçalarından birini oluşturduğunu belirten Bali, girişimcilere yönelik desteği; mentorluktan fon sağlamaya, kadın girişimcilerden tarım alanına kadar farklı platformlarla işbirliği yapmak suretiyle ekosistemin olabildiğince tüm kesimlerine dokunarak kapsayıcı bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Adnan Bali, İş Bankası gibi büyük kurumların günümüzde girişimcilerin dinamizminden, iş fikirlerinden beslenmesi gerektiğini, girişimcilerin de büyük kuruluşların tecrübelerinden, müşteri ağından faydalanabileceğini belirtti. Bali, ana destekçisi oldukları Workup Programını, bu konuda aldıkları önemli bir inisiyatif olarak gördüklerini vurguladı.

Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve girişimcilik potansiyeli olan gençleri desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Girişimcilik Vakfı ile bu yıl bir işbirliği başlattıklarını hatırlatan Bali, ülkemizin ilk kadın odaklı yatırım platformu olan Arya ile de işbirliğine gittiklerini belirtti. TÜRKONFED ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle sürdürdükleri Dijital Dönüşüm Merkezi projesine de değinen Bali, bu proje ile KOBİ’lerin dijital dönüşümüne aracılık edecek teknoloji odaklı girişimlere köprü olduklarını vurguladı. Tarım sektörünün girişimcilikte destek verdikleri başka bir alan olduğuna işaret eden Bali, düzenledikleri Tarım Girişimciliği Yarışması’na 200’ün üzerinde başvuru yapıldığını, yarışmada birinci olan girişimin Workup’ın Ocak ayında başlayacak 6. dönemine katılmaya hak kazandığını söyledi.

Adnan Bali, 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ettikleri Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile şimdiye kadar iki girişime toplamda 1 milyon 350 bin USD tutarında yatırım yaptıklarını, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip, teknoloji odaklı yeni nesil girişimlere finansal destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

"Katma Değerli, Teknolojiye ve İnovasyona Dayalı Üretim Anlayışı Geliştirilmeli"

Konuşmasında; girişimcilerin Türkiye’nin büyümesi açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Bali, şöyle konuştu: “Eğer biz son 10 yılda, bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan bile fazla, 7 milyonun üzerinde yeni iş yaratmamıza rağmen işsizliği hala aşağıya çekemiyorsak, daha hızlı büyümek zorunda olduğumuz ortada. Ülkemizde hızlı büyümeyi finanse edecek kaynağı yaratabilmek için katma değerli, teknolojiye ve inovasyona dayalı üretim anlayışını geliştirmeliyiz. Katma değeri yüksek ne kadar çok üretim yapıp bunu dışarıya satacak duruma gelirsek, hem ekonomide dışa bağımlığımız azalacak hem de üniversite mezunu genç nitelikli işsizlerimiz için iş olanakları yaratmış olacağız. Bu da daha fazla girişimcinin desteklenmesi, teknolojiye dayalı daha fazla inovatif fikrin hayata geçirilmesi ile olur.”

İşte Workup Girişimcilik Programının 5. Dönem Mezunları

  1. Agrovisio: Uydu görüntüleriyle tarım alanlarını tespit edip ürün bazında sınıflandırarak, üretici ve tedarikçilere rekolte ve fiyat tahminleri sunan yapay zeka uygulaması.
  2. Cameralyze: Mağazalarda bulunan güvenlik kamerası görüntülerini analiz ederek, müşteri profillerini çıkartan ve davranış analizi bazlı önerilerde bulunan yazılım çözümü.
  3. FakeFind:Instagram’da bireysel ve kurumsal hesap analizi yaparak, hesabın gerçek olup olmadığını tespit eden ve raporlayan mobil uygulama.
  4. Gamer Arena: Çeşitli dijital oyunlarda benzer yetenekteki oyuncuları online bir turnuva veya düelloda bir araya getirerek, oyunculara ödül kazanma ve rekabet etme imkanı sağlayan e-spor platformu.
  5. HoloNext: Firmaların ürünlerini müşterilerine mobil cihazları üzerinden, bulundukları mekanlar içerisinde 3 boyutlu ve sanal olarak gösterebilmelerini sağlayan online artırılmış gerçeklik platformu.
  6. Qubitro: IoT projelerinin yazılım geliştirme sürecini ortadan kaldırarak gerekli tüm senaryoların kodlama ve kurulum gerekmeden hayata geçirilmesini sağlayan platform.
  7. Teamfluencer: Nano influencer’ların sosyal medya hesaplarında toplu paylaşımlarda bulunarak markaların ve ürünlerin tanıtımını gerçekleştiren platform.
  8. Verilogy: Şirketlerin ve avukatların KVKK, GDPR veya CCPA uyum süreçlerinde karşılaştığı operasyonel zorluklara çözümler sunan veri güvenliği platformu.
  9. Vidyou: E-ticaret siteleri ve pazaryerlerinde bulunan dijital ürün kataloglarını saniyeler içerisinde video kataloğa dönüştüren video pazarlama platformu.

Workup Girişimcilik Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.workup.ist web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor