Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve SAS, Türkiye’nin dijitalleşme sürecini hızlandırmak ve geleceğin dijital ekonomisinde oyun kurucu olmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri “Dijital Teknoloji Geliştiriciler” projesinde önemli bir adım daha attı. Detaylar haberimizde..
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve SAS, Türkiye’nin dijitalleşme sürecini hızlandırmak ve geleceğin dijital ekonomisinde oyun kurucu olmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri “Dijital Teknoloji Geliştiriciler” projesinde önemli bir adım daha attı.
Proje ile Türkiye’nin veri bilimi alanında ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağına ulaşmasını hedefleyen TBV ve SAS, bu doğrultuda “Eğitici Eğitimleri”ni tamamladı. Yeni eğitim döneminde üniversitelerin veri bilimiyle ilgili en temel ve önemli konuları bir ders kapsamında öğrencilerine sunmasını sağlayacak olan “Eğitici Eğitimleri” ile Türkiye’nin farklı noktalarından pek çok genç veri bilimi alanında dünya ile rekabet edebilecekleri bilgilere erişme fırsatını yakalayacak.
Bu eğitimin ilk ayağında; İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde farklı mühendislik ve fen bilimleri fakültesi bölümlerinde öğretim görevlisi olan 11 akademisyen SAS İstanbul ofisinde SAS uzmanlarından aldıkları eğitimle geleceğin teknoloji geliştiricilerini yetiştirecekler.
İlk etapta bir dönemlik bir dersi kapsayacak olan eğitimi bir sonraki aşamaya çıkararak, öğrencilerine iki dönemlik daha kapsamlı bir program sunmak isteyen üniversiteler için de gelecek dönemin başında farklı bir eğitim programı uygulanacak.
“İhtiyacımız Olan Nitelikli İnsan Kaynağına Hızla Ulaşmamız Adına Önemli Bir Adım”
SAS’ın Türkiye ve Orta Asya Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdürü Tayfun Topkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da pilot olarak başlayan projeyi Anadolu’daki illere de taşıyarak, Türkiye’nin her yerine ulaşmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeyi hedeflediğimizi aktarmıştık. Eğitici Eğitimleri çalışmamızla bu hedef doğrultusunda ilk adımımızı atmış olduk. İlk aşamada önde gelen üniversitelerden 11 akademisyen ile çalıştığımız bu eğitimlerle, yakın gelecekte Anadolu’da daha çok üniversiteye ulaşarak, teknolojik rekabette bizi öne taşıyacak gençlerin yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz.”
Türkiye’nin, geleceğin dijital ekonomisinde oyun kurucu olması için veri bilimi, analitik, yazılım ve programlama gibi alanlarda yeterliliğe sahip dijital teknoloji geliştirici yetiştirmemiz gerektiğine değinen TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise şunları söyledi: “TBV olarak Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümünü desteklemek ana misyonu ile gerçekleştirdiğimiz projeler arasında önemli bir yeri olan “Dijital Teknoloji Geliştiriciler” projesi ile Veri Bilimi ve Yapay Zeka ana başlıkları altında dijital teknoloji geliştirecek bireylerin yetiştirilmesine katkı sunuyoruz. Daha çok gence ulaşmak için başlattığımız “Eğitici Eğitimleri” çalışması da bu alanda ihtiyacımız olan nitelikli insan kaynağına hızla ulaşmamız adına önemli bir adım.”
TBV liderliğinde yürütülecek projenin SAS ile doğrudan alakalı olan bölümünde, 2023’e kadar sürecek 5 yıllık bir dönemde, üniversite seviyesindeki gençlere veri bilimi alanında hem online hem de fiziki eğitimlerle ulaşılması hedefleniyor. “Dijital Teknoloji Geliştiriciler” vizyonuna destek sağlayacak şirketlerin katkısı ile TBV önderliğinde yüz binlerce genç dijital zekanın ülkemize kazandırılması bekleniyor.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.