Çalışanlarınızı İşlerinde Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirsiniz?

Çalışanlarınız işlerinde güçlendiklerini hissettiğinde, başarılı olmak ve güvenle işlerini yürütmek istemeleri daha muhtemeldir. Bu yazımızda sizlere çalışanlarınızı güçlendirecek ve daha fazla konuşmalarını sağlayacak ipuçlarından bahsedeceğiz. Detaylar haberimizde..

Çalışanlarınız işlerinde güçlendiklerini hissettiğinde, başarılı olmak ve güvenle işlerini yürütmek istemeleri daha muhtemeldir. Hiç kimse yalnızca geliri önemseyen, çalışanlarını dinlemeyen ve sıkı çalışmak için baskı uygulayan  bir şirket için çalışmayı sevmez. Bu, stresin yüksek olduğu olumsuz bir atmosfer yaratır.

Açık ve dürüst iletişim tüm başarılı kurumlarda önemli bir bileşendir. Zorlukların üstesinden etkili bir şekilde gelmeye odaklanmış ve eşit bir iş ortamı oluşturmak istiyorsanız, çalışanlarınızın iletişim halinde olması gerekir.

Bunu yapmak kurumunuzdaki en üstten en alta tüm departmanlarda açık ve aktif iletişim olmasını gerektirir. Açık iletişim kurmaya alışık değilseniz, bu yaklaşımı benimsemeniz biraz zor olabilir. Ancak bu aksiyonları alırsanız, konuşmaktan korkmayan, enerjik çalışanların olduğu daha sağlıklı bir şirket kurma yolunda ilerlerseniz.

İşte Karşınızda Çalışanlarınızı Güçlendirmenizi ve Konuştumanızı Sağlayacak İpuçları:

1- Beklentileri İletin

Ne olduklarını söylemezseniz, ekibinizin beklentilerinizi karşılaması imkansızdır. Çalışmaları için net sınırlar tanımlayarak, çalışanlarınıza istedikleri şekilde çalışabilmeleri için ne istediğinizi uygun şekilde iletebilirsiniz. Bu, duygusal zekanızı teşvik eder  ve onların çalışmalarını yönetmenizi veya gelecekte onlardan beklediğiniz bir şeyi yapmadıklarında hayal kırıklığına uğramanızı önler.

2- Geri Bildirim ve Fikirleri Teşvik Etmek

En iyi fikirlerden bazıları, her gün işinizi büyütmek için çaba gösteren çalışkan çalışanlarınızdan gelme kabiliyetine sahiptir. En son ne zaman onlara, şirketle ilgili bir şey, belki de nasıl geliştirilecekleri hakkında ciddi fikirlerini sordunuz? Çalışanların katılımını istemek, söylediklerini, fikirleri dikkate almak onları önemsediğinizi belirten en önemli unsur haline gelmektedir.

3- Başarılarını Övün

Çalışanlarınız beklentilerinizi aşan bir şey yaptığında veya bir başkasına yardımcı olmak için beş dakikasını ayırdığında, bunun için övülmeleri gerekir. Biraz övmek uzun bir yol kat etmeye neden oluyor.

4- İletişim Kurmayı Güvenli Kılın

Çalışanlarınızı düzenli, dürüst ve açık iletişim kurmaları için cesaretlendirin. En iyi nereden mi başlamalı? Kendinizden. Çalışanlarınızın takip etmesini istediğiniz davranışı geliştirin ve tahmin edin ne olacak? Takip edecekler. Çalışanlar, hataları hakkında konuşabileceklerini ve ne kadar önemsiz olursa olsun, yargılanmadan, cezalandırılmadan soru sorabileceklerini bildiklerinde, sorunların çözümü ve fırsatların değerlendirilmesi daha hızlı, kolay ve etkili olacaktır.

5- İletişim İçin Yeni Yaklaşımlar Oluşturun

Şirket içerisinde iletişim kurmak için yeni yöntemler geliştirin. Örneğin maliyetleri azaltıp, yeni ürün teklifleri geliştirecek geçici çalışan ekipler kurabilirsiniz. Bu eski çalışan alışkanlıklarını ve şirket kurallarının kırılıp, yeni köprülerin kurulmasına yardım edecektir.

6- Dürüst ve Açık Diyalogu Cesaretlendirip, Ödüllendirin

Dürüst ve açık iletişim, hızla değişen piyasa koşullarına ve becerikli rakiplere hızlı cevap verebilen başarılı bir şirket yürütmek için vazgeçilmez bir bileşendir. Çalışanlarınızı konuşmaları için teşvik edin. Ödüller, basit bir teşekkürden, daha fazla yetki ve sorumluluğa, promosyonlara ya da nakit ödüllere dek farklılaşabilir.

7- Yıkıcı Değil, Yapıcı Eleştirin

Dürüst eleştiri her ne kadar başarılı bir şirketin vazgeçilmezi olsa da, bu eleştirinin yıkıcı bir şekilde değil yapıcı iletildiğinden emin olun. Çalışanlarınızla açık olun- söylediklerini dinleyip, onlardan öğrenin. Bu, insanların size getirdiği her fikri benimseyip, uygulayacağınız anlamına gelmiyor. Ama yargılamaktan ziyade dinleyerek, çalışanlarınızın gelişimlere açık olmasını desteklersiniz.

8- Ekip İletişimi Geliştirin

Çalışanları departman departman gruplandırmaktansa, projelere göre organize etmeyi deneyin. Bu birçok departmandaki doğal bir yaklaşım olan “bize karşı onlar” algısını en aza indirip, çalışanlar arasında ekip mentalitesinin gelişmesine yardımcı olacaktır. Yeni bir proje başladığında, ekip oluşturucu alıştırmalarla ısının; proje başlamadan önce ilişki kurabilmeleri için çalışanlara pozitif, kişisel etkileşimler ve fırsatlar sunun. Fiziksel etkileşimlerin olduğu departmanlarla, bir yandan insanları ortak bir hedefte, şirketin başarısında birleştirirken, öte yandan açık iletişimi teşvik eden bir ortam yaratırsınız.

Çalışanlarınız konuşuyor mu? Konuşmuyorlarsa, onları ayıran duvarları yıkmak için hiçbir zaman geç değil. Ama unutmayın: bu sizinle başlar. Siz açık ve dürüstseniz, çalışanlarınız da sizi takip edecektir.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor